Afdelingsmanager Zorginkoop en Klantenadvies Langdurige Zorg

Introductie

Ben jij iemand die charismatisch is en anderen bij elkaar kan brengen? Heb jij een sterke visie op en ervaring in de langdurige zorg? En zie jij het zitten om dit keer vanaf de andere kant van de tafel de belangen van de klanten te behartigen?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie

Voor VGZ zijn wij op zoek naar een Afdelingsmanager Zorginkoop en Klantenadvies Langdurige Zorg. In deze rol zul je met jouw zorginhoudelijke kennis, ervaring én jouw visie bijdragen aan het realiseren van Zinnige zorg door excellent klantenadvies en het verbeteren – gezamenlijk met zorgaanbieders – van de langdurige zorg op het gebied van beschikbaarheid, kwaliteit en betaalbaarheid. Als Afdelingsmanager Zorginkoop en Klantenadvies Langdurige Zorg draag je zorg voor zorginkoop en klantenadvisering en vertegenwoordig je de organisatie voor Verpleging & Verzorging of Gehandicaptenzorg & Geestelijke Gezondheidszorg.
Jouw uitdaging:
• Het verder implementeren en uitbouwen van Zinnige Zorg.
• Het signaleren en anticiperen op ontwikkelingen en deze vertalen naar mogelijkheden voor zorginkoop en klantenadvies.
• Het creëren van synergie tussen beide processen door het omzetten van signalen uit de klantenadvies naar klant gedreven inkoop en vice versa.
• Het mee opstellen van het (tactisch)inkoopplan vanuit de visie op langdurige zorg en de positionering binnen Coöperatie VGZ.
• Sturing te geven aan inkoop, klantenadvies, bemiddeling van een van de sectoren binnen de treeknormen en de contracteerruimte.
• Het onderhouden van goede contacten met raden van bestuur van zorgaanbieders, leveranciers van hulpmiddelen. Maar ook met belangenverenigingen van beroepsgroepen, cliëntenorganisaties en toezichthouders, en met VWS en NZa.

Functie eisen

Voor deze functie is VGZ opzoek naar een ervaren collega die weet hoe de zorg in elkaar zit. Jij snapt wat klanten en zorgaanbieders beweegt en hebt begrip voor hun problematiek. Om tot resultaat te komen bouw je bruggen tussen een flink aantal stakeholders en verklein je de onderlinge afstand.

Jij brengt verder het volgende met je mee:
• Een WO-opleiding en (nog te volgen) NEVI, leergang Manager.
• Aantoonbare visie op en ervaring in de (langdurige) zorg en bent daarin een goede sparringpartner.
• Ruime kennis van en ervaring met het zorgin- of verkoopproces.
• Succesvolle leidinggevende ervaring aan hoogopgeleide professionals waarbij je deel hebt uitgemaakt van een managementteam.
• Jij bent goed op de hoogte van ontwikkelingen binnen de zorg en hebt stevige kennis van financieringssystemen in de zorg.
• Jij bent een strategische, politiek sensitieve en slagvaardige gesprekspartner.

3 redenen waarom dit iets voor jou is:
• Omdat je veel ervaring en een duidelijke visie op langdurige zorg hebt.
• Omdat je plezier hebt in het politieke spel.
• Omdat je blij wordt van het dichterbij elkaar brengen van veel verschillende stakeholders.

3 redenen waarom dit niets voor jou is:
• Omdat je moeite hebt sterk in je schoenen te staan.
• Omdat je moeite hebt te snel te schakelen.
• Omdat je je moeilijk in anderen kan verplaatsen.

Aanbod

– Een uitdagende baan bij een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland voor 38 uur per week.
– De inschaling voor deze functie is marktconform en bedraagt tussen de € 4.808,- en € 7.418,- bruto per maand op basis van 38 uur per week.
– Opleidingen en doorgroeimogelijkheden.
– Als moderne, ambitieuze marktleider investeert VGZ ook in jouw kracht, ontwikkeling en persoonlijke leiderschap.
– Je reist gratis met de trein en eventuele gezinsleden profiteren net als jij van collectieve verzekeringen.

Organisatie

Coöperatie VGZ is, met zijn ruim 4 miljoen verzekerden en 2000 werknemers, één van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. De werknemers vormen een enthousiaste en gedreven organisatie en ze werken samen aan zinnige zorg: betere zorg voor patiënten tegen lagere kosten. Elke dag weer. VGZ maakt verschillende initiatieven die hieraan bijdragen mede mogelijk, een voorbeeld hiervan is dat de uitslag van een borstfoto binnen uur bekend is, of dat astmapatiënten door een e-healthprogramma thuis gemonitord kunnen worden en daardoor minder vaak naar het ziekenhuis moeten.

Team
Je geeft leiding aan zowel een team Zorginkoop als een team Klantenadvies. Het doel hiervan is om de samenwerking tussen beide afdelingen te versterken en de signalen vanuit Klantenadvies te vertalen naar het inkoopbeleid. Hieraan bijdragen is voor de Afdelingsmanager Zorginkoop en Klantenadviseur Langdurige Zorg een belangrijke doelstelling. Het team Klantenadvies werkt voornamelijk telefonisch vanuit Eindhoven en de inkopers zijn vooral in de 7 regio’s waar VGZ het zorgkantoor in beheer heeft. Iedere week is iedereen één dag op kantoor zodat onderlinge afstemming en overleggen plaats kunnen vinden. In de functie van Afdelingsmanager Zorginkoop en Klantenadviseur Langdurige Zorg ben je verantwoordelijk voor ongeveer 12-15 inkopers en 20-30 medewerkers Klantenadvies.

Als Afdelingsmanager ben je onderdeel van het MT Langdurige Zorg. Het MT bestaat uit de Directeur Langdurige Zorg, Afdelingsmanager Operations Langdurige Zorg, Afdelingsmanager Beleid & Ondersteuning Langdurige Zorg en de twee Afdelingsmanagers Zorginkoop en Klantenadvies, één voor V&V en één voor GZ&GGZ.


Inlichtingen

Neo-Mundo is een advies en searchbureau in de zorg en werft de Afdelingsmanager Zorginkoop en Klantenadviseur Langdurige Zorg V&V. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eva Baas, Consultant bij Neo-Mundo via 010-7600985 of info@neo-mundo.nl.

Sollicitatie

Solliciteren doe je door vóór 18 februari een CV en motivatie achter te laten. Een digitaal assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Solliciteren
2019-03-24T08:50:05+01:0029-01-2019|