Onze collega Alies heeft per 1 augustus 2022 de overstap gemaakt van Neo-Mundo naar de WeCareGroup. Binnen deze inspirerende organisatie vervulde zij vanaf maart al de functie van directeur zorg op interimbasis vanuit Neo-Mundo. Per 1 augustus is zij vast in dienst bij de WeCareGroup in deze rol en moeten wij dus vanaf nu een fijne collega en goede consultant missen. Hieronder blikt Alies terug op haar 4,5 jaar bij Neo-Mundo.

“Onderdeel van mijn werk bij Neo-Mundo was dat ik mezelf meermaals per dag voorstelde: wie ben ik, waar woon ik, wat drijft me en wat is mijn rol bij Neo-Mundo. Ik ben Alies ten Doeschate, ik woon in Alkmaar met man en twee kids, ik hou ervan om het maximale uit mensen, teams en organisaties te halen in veelal turbulente omstandigheden. En mijn rol bij Neo-Mundo? Het heeft me enige tijd gekost om daar een korte doch allesomvattende pitch voor te ontwikkelen. Als senior consultant bestaat het werk namelijk uit drie hoofdcomponenten: executive search (Werving & Selectie), inhoudelijke opdrachten (in mijn geval veelal interim-management) en interne werkzaamheden bij het SEMCO georganiseerde Neo-Mundo, zoals het begeleiden van junior en medior consultants en het medeverantwoordelijk zijn voor de bedrijfsvoering in de breedste zin van het woord.

Die drie hoofdcomponenten boden mij de afgelopen jaren de optimale mix van het voeren van geweldige gesprekken met kandidaten, het nauw samenwerken met en snel mogen doorgronden van vele zorgorganisaties (en niet te vergeten: de teams, vakgroepen, etc), het mogen leren van ervaren en inspirerende opdrachtgevers en het ontwikkelen van ondernemer- en (persoonlijk) leiderschap.

Maar dan nu dus toch een nieuw avontuur. Of nou ja, nieuw… een mooi vervolg van mijn Neo-Mundo avontuur: Als directeur zorg bij de WeCareGroup mag ik namelijk ook continu bezig zijn met die mix van samenwerken, ontwikkeling, ondernemerschap en betrokkenheid. De motivatie voor de keuze voor deze nieuwe werkomgeving ligt in de langere en meer intensieve interim opdrachten die ik de afgelopen jaren namens Neo-Mundo heb mogen uitvoeren: Bij de Huisartsenposten Amsterdam, het Erasmus MC, het Dijklander ziekenhuis… Ik wilde nog meer kunnen doen, buiten die scope van mijn opdracht voor 24 uur per week, verder bouwen op de basis die ik net samen had gelegd met de teams en alle andere betrokkenen binnen deze organisaties. En die mogelijkheid heb ik gekregen bij de WeCareGroup in Bussum waar ik op 1 september ’21 ben begonnen, initieel als interimmanager. Sinds 1 maart ’22 mag ik als MT-lid verder bouwen aan deze vooruitstrevende zorgorganisatie met een betrokken team dat alles in het werk stelt om de nieuwe generatie zorgverleners vorm te geven.

Mensen die mij een beetje kennen, privé of professioneel, weten dat ik houd van het bewegen in een lekker dynamische context. Hieruit vloeit voort dat het een bijzondere werkgever vraagt om mij 4,5 jaar geboeid en gebonden te houden. En Neo-Mundo is zeker die bijzondere werkgever die mij steeds weer wist uit te dagen, nieuwe organisaties deed ontdekken en mij in contact heeft gebracht met de meest inspirerende persoonlijkheden. De mooie gesprekken met andere consultants, het mogen meebouwen aan een bedrijf dat in de afgelopen vier jaar met factor 5 gegroeid is, het experimenteren met SEMCO. Ik heb zo ontzettend veel geleerd en ook zo ontzettend veel genoten. Opdrachtgevers, kandidaten, collega’s, tijdelijke collega’s op opdracht, netwerkpartners: Bedankt voor de fijne samenwerking en alles dat ik van jullie heb mogen leren. Hopelijk tot snel ergens in zorgland!!”

Alies ten Doeschate – Directeur Zorg bij WeCareGroup