Beleidsadviseur Langdurige Zorg

Introductie

Heb jij een sterke visie en stevige management- of beleidservaring in de langdurige zorg? En wil jij toonaangevend, domein overstijgend en uitvoerbaar beleid ontwikkelen waarmee de zorg voor ouderen en chronisch zieken verbetert? Ben jij iemand die kundig is in het integraal, proactief en oplossingsgericht beïnvloeden? Draag jij dan graag onze visie uit en bouw je mee aan een stevig netwerk?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie

Voor VGZ zijn wij op zoek naar een Senior Beleidsadviseur Langdurige Zorg. In deze rol zul je met jouw zorginhoudelijke kennis, ervaring én jouw visie op Wmo, Zvw & Wlz bijdragen aan het feit dat klanten de juiste route in het zorglandschap (Verpleging & Verzorging, Gehandicaptenzorg & Geestelijke Gezondheidszorg) vinden én de zorg en ondersteuning krijgen, die past bij hun persoonlijke zorgvraag en behoefte.

Jouw uitdaging:
– Het signaleren en analyseren van interne en externe ontwikkelingen in de langdurige zorg over de zorgdomeinen heen, vooral gericht op chronische zieken en ouderen.
– Doorvertalen van deze ontwikkelingen naar het Langdurige Zorgbeleid van VGZ én naar de uitvoering daarvan voor de interne organisatie en het zorgveld.
– Als vertegenwoordiger van VGZ deelnemen aan interne en externe project- en werkgroepen. Jij draagt onze visie uit en bouwt een stevig netwerk op.
– Strategisch adviseren van de directie, management en andere stakeholders over inbedding en doorontwikkeling van het Langdurige Zorgbeleid.
– Vertalen van ontwikkelingen, wensen en behoeften naar ‘business cases’ voor nieuwe zorginitiatieven of projecten voor domein overstijgende zorg voor chronisch zieken en ouderen.
– Integraal, proactief en oplossingsgericht managen van complexe veranderprojecten. Daarbij zorg je voor voldoende draagvlak bij de juiste stakeholders.
– Het onderhouden van goede contacten met beleidsmakers van zorgaanbieders, leveranciers van hulpmiddelen. Maar ook met belangenverenigingen van beroepsgroepen, cliëntenorganisaties en toezichthouders, en met VWS en NZa.
– Landelijk lobbyen voor beleidsstandpunten en ervoor zorgen dat nationale besluitvorming op de juiste manier landt in onze beleidsvoering.

Functie eisen

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand die zeer ervaren is, zonder moeite op strategisch niveau opereert, een heldere visie heeft op Langdurige Zorg en goed in staat is om tot toonaangevende beleidsstandpunten en voorstellen te komen.

Jij brengt verder het volgende met je mee:
– Een WO-opleiding, bij voorkeur post-doctoraal aangevuld met zorginhoudelijke kennis.
– Revelante werkervaring op het gebied van strategie, inrichting en beleid rondom langdurige zorg.
– Grondige kennis van het stelsel van Langdurige Zorg (Wlz, Zvw en Wmo) en de uitvoering daarvan.
– Ervaring met beleid- en besluitvorming en het managen van complexe (verander)projecten in een complexe, politieke omgeving.
– Het talent om actief een stevig netwerk van deskundigen op te bouwen en te onderhouden op het gebied van de Wlz en de Zvw.
– Ervaring met projectmanagement of leidinggeven.
– Je bent energiek, enthousiast, doortastend en hebt sterke communicatieve vaardigheden (zowel schriftelijk als verbaal).

Aanbod

– Een uitdagende baan bij een van de grootste zorgverzekeraars van Nederland voor 38 uur per week
– De inschaling voor deze functie is marktconform en bedraagt tussen de € 3.954,- en € 6.133,- bruto per maand op basis van 38 uur per week. Per 1 januari 2019 zullen de salarissen met 2% stijgen.

Organisatie

Coöperatie VGZ is, met zijn ruim 4 miljoen verzekerden en 2000 werknemers, één van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. De werknemers vormen een enthousiaste en gedreven organisatie en ze werken samen aan zinnige zorg: betere zorg voor patiënten tegen lagere kosten. Elke dag weer.

Inlichtingen

Neo-Mundo is een advies en searchbureau in de zorg en werft de Beleidsadviseur Langdurige Zorg. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ingrid Romme, Consultant bij Neo-Mundo via 010-7600985 of info@neo-mundo.nl.

Sollicitatie

Solliciteren doe je door vóór 18 februari een CV en motivatie achter te laten. Een digitaal assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de procedure.

Solliciteren
2019-03-24T08:50:05+01:0029-01-2019|