Zondagochtend 16 juni 2019, 4.10 uur: Vertrek vanuit Rotterdam naar Eindhoven Airport. Hier vertrok om 7.00 uur ons vliegtuig naar Alicante. Waar we vorig jaar nog met zes personen naar Valencia vlogen, stonden we nu met 12 collega’s, Jolanda (All Human) en Joël (WEL company) voor de gate te wachten. Rustig wakker worden in het vliegtuig was er niet bij. Op de heenvlucht schreven we individueel een blog alsof we op de terugvlucht zaten, wat verwacht je van de komende dagen en waarmee hoop je naar huis te gaan.

Aangekomen in Alicante reden we, verdeeld over drie auto’s, naar ons onderkomen voor de komende drie dagen. Na het verdelen van de kamers en een eerste duik in het zwembad, gingen we opzoek naar ontbijt en een supermarkt. Het bleek nu al lastig om met drie auto’s naar hetzelfde punt te rijden, resultaat: een auto stond bij de Carrefour, terwijl de andere twee auto’s zeven kilometer verderop bij de Consum stonden. Uiteindelijk waren de boodschappen gedaan, hebben we elkaar weer gevonden en reden we door naar het strand, waar we onder het genot van glas sangria onze blogs met elkaar deelden. Fijn om te horen dat alle blogs ongeveer dezelfde strekking hadden en we dus met dezelfde verwachtingen aan de slag konden gaan.

Tijd om met het programma te beginnen! Onder leiding van Joël blikten we terug op de doelen van vorig jaar en keken we waar we nu staan. Eenmaal terug bij de villa maakten we in duo’s een SWOT analyse van elkaar. Aangezien het een lange dag was voor iedereen besloten we het programma op maandagochtend voort te zetten en eindigden we deze eerste dag met een spelletje.

Maandagochtend waren er wat opstartproblemen (waardoor we niet helemaal volgens de planning van Joël begonnen), maar gelukkig gingen we niet veel later aan de slag met kernkwadranten, onze ‘kleuren’, de kernwaarden en het DNA van de organisatie. Na een paar uur zetten we de brainstormsessie voort op het strand, waardoor we op een relaxte manier tot (nieuwe) inzichten kwamen en er ondertussen ook aan onze ‘tan’ gewerkt kon worden. We sloten de dag af met een stuk theorie gepresenteerd door Joël.

Dinsdagochtend ging de wekker bij sommigen al om 6 uur, nog even hardlopen of baantjes trekken in het zwembad voordat we vanaf 8 uur het programma weer oppakten. Het doel van deze dag: komen tot nieuwe domeinen, doelen en acties. De sessies werden afgewisseld door ontspanning: een georganiseerde fietstocht door Alicante die werd afgesloten met een hapje en een drankje! Weer terug bij de villa werden de bedachte domeinen naast elkaar gelegd en werd de barbecue aangestoken.

Na een paar uurtjes slaap, stonden we woensdagochtend om half 8 klaar om weer naar het vliegveld te vertrekken en zat ons businessretreat er weer op.

Het waren intensieve, confronterende, maar vooral inspirerende dagen waarin we onszelf, elkaar en de organisatie beter hebben leren kennen. De afwisseling tussen hard werken en ontspannen samen zijn, was mooi in balans. Wat een fijn team hebben we! We kunnen niet wachten verder te gaan met wat we tot nu toe hebben uitgewerkt en Neo-Mundo te laten groeien.

Joël en Jolanda, bedankt voor jullie geduld, inspiratie en gezelligheid! Zonder jullie hadden we deze stappen niet kunnen zetten.