Vorig jaar rond deze tijd toog het voltallige Neo-Mundo team voor een paar dagen richting Alicante om een duidelijk antwoord te formuleren op de vraag: Hoe gaat Neo-Mundo verder groeien?

Gevolg: In juni ’18 is het aantal collega’s verdubbeld en maakten bijna alle Neo-Mundo collega’s zich op voor de businessretreat in Valencia. De thuisblijvers, waaronder onze secretaresse Wilma, bleven gedurende de trip op afstand betrokken. Onder de bezielende leiding van een van de partners van Neo-Mundo, Jolanda Wessel (All Human), werden de directie (Mijke Eggink), de consultants (Eva, Ingrid en ondergetekende) en onze medewerker communicatie & marketing (Janine) in het vliegtuig op de heenreis al aan het werk gezet: Schrijf een blog als ware het je op de terugreis bent. I.a.w. wat zijn je verwachtingen en wensen voor de komende drie dagen?

Eenmaal aangekomen in de Valenciaanse zon bleek al snel dat de gemene deler in de blogs duidelijk aanwezig was: Neo-Mundo groeit in hoog tempo en dat willen we blijven doen komend jaar. Hoe blijven we op persoonlijke wijze verbinden en kunnen we met vernieuwende diensten en producten het verschil blijven maken voor de zorg? En hoe kunnen we ons als team en bedrijf verstevigen?

Er is geboomd over waar het huidige zorglandschap behoefte aan heeft op het gebied van werving & selectie en waar ons inziens nieuwe kansen liggen. We weten allemaal dat de arbeidsmarkt krap is, maar wat kunnen we leren op het gebied van recruitment van andere markten buiten zorgland? En als je dan die langverwachte medewerker binnen hebt gehaald, hoe zorg je er als organisatie voor dat deze graag voor langere termijn bij je wil blijven werken? Nieuwe diensten zijn verder doordacht en worden op het moment van schrijven al bij klanten uitgevoerd, waaronder Recruitment on the job en Selectie- en loopbaanadvies bij reorganisatie (hierover later meer!).

Volgens ons ligt de kracht van Neo-Mundo in ons persoonlijk contact met het netwerk en het feit dat onze consultants een achtergrond in de zorg hebben en naast werving en selectie diverse interim- en adviesopdrachten binnen de zorg vervullen. Deze kennis en ervaring is van grote meerwaarde bij werving en selectie trajecten om goed te kunnen inschatten welke persoon het meest geschikt is voor een functie. Je met passie en kennis van zaken inzetten voor de zorg, dat is het doel dat consultants van Neo-Mundo delen. Echter, eenieder heeft zijn eigen talenten, kwaliteiten en ontwikkeldoelen. Ook deze zijn onder de loep genomen en ingebed in de plannen voor komend jaar.

Na drie dagen gefietst, rondgedobberd, gediscussieerd, gegeten en gereflecteerd te hebben, landden we weer op Eindhoven. Vervolgens reed ik door naar de bedrijvigheid van het net verhuisde Erasmus MC waar ik op dit moment met ontzettend veel plezier een opdracht vervul en moest even denken aan de woorden van gespreksleider Jolanda: Werk hoort een feest te zijn. En dat is het ;-).

Om onze partners, kandidaten en alle andere geïnteresseerden op de hoogte te houden van onze verschillende (nieuwe) diensten en het reilen en zeilen van onze consultants, is besloten om onze digitale communicatie onder de loep te nemen: Social media accounts en onze website zijn doorgelicht en ook hier zal het komende jaar een ander beleid op gevoerd worden. Dus: Volg jij neo.mundo al?

Alies ten Doeschate – Consultant