Introductie

Zit het perfect vertalen van de visie en missie naar een effectief communicatieplan bij jou in het bloed? Ben jij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van online communicatiemiddelen? Voel jij je prettig in een continue veranderende omgeving met een hoog tempo en veel vrijheid voor nieuwe creatieve ideeën? En ben jij die verbindende schakel die als geen ander zaken voor elkaar weet te krijgen?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie

Namens Babyconnect zijn wij op zoek naar een creatieve en oplossingsgerichte Communicatie Adviseur die het leuk vindt om de communicatie rondom het op te bouwen programmabureau verder vorm te geven en uit te voeren. Als Communicatie Adviseur val je hiërarchisch onder de Communicatie Manager en werk je nauw samen met de rest van het communicatieteam en programmabureau.

Als Communicatie Adviseur ben je inhoudelijk en conceptueel medeverantwoordelijk voor de interne en externe communicatie van programmabureau Babyconnect. Ook ben je medeverantwoordelijk voor een communicatieve vertaling van de strategie van het programmabureau en weet je deze in aansprekende communicatieplannen – en strategieën te verweven. Daarnaast zet je jouw expertise op het gebied van communicatie in voor diverse projecten, en inspireer je op zowel creatief als inhoudelijk vlak.

Concreet houdt dit in dat:

• Je adviseert over en werkt communicatiestrategie, tactiek en – beleid uit alsmede de vertaling daarvan in plannen;
• Je zorgt voor een goede verbinding op het gebied van communicatie zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau;
• Je draagt zorg voor de uitvoering van de communicatieplannen en schrijft teksten voor diverse media, pers of voor collega’s;
• Je adviseert collega’s bij uiteenlopende communicatievraagstukken en pakt de hieruit voortvloeiende werkzaamheden op;
• Je bewaakt de deadlines van communicatieplannen en projecten;
• Je beheert de communicatiemiddelen, zoals social media en nieuwsberichten;
• Je ondersteunt op zowel landelijk als regionaal niveau bij communicatietrajecten.

Aanbod

Een uitdagende functie voor 32 uur per week binnen een vernieuwend actieprogramma gesubsidieerd door het ministerie van VWS. De inschaling zal plaatsvinden conform CAO ziekenhuizen.

Functie-eisen

• Je beschikt over een afgeronde HBO/ WO opleiding Communicatie en minimaal 5 jaar relevante werkervaring als communicatieadviseur, bij voorkeur in de gezondheidszorg;
• Je hebt kennis van en affiniteit met het geboortezorgveld;
• Je hebt aantoonbare ervaring met online communicatie;
• Je bent nieuwsgierig, oplossingsgericht en je beschikt over een hands-on mentaliteit
• Je hebt ijzersterke sociale en communicatieve skills waarmee je eenvoudig communiceert op elk niveau. Daarnaast weet je goed om te gaan met gevoelige informatie;
• Het perfect vertalen van de visie en missie in een effectief communicatieplan kan jij als geen ander;
• Je houdt ervan om te pionieren in een nieuw op te zetten en landelijk opererend programmabureau;
• Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Organisatie

Babyconnect is een actieprogramma van de Nederlandse geboortezorg en het ministerie van VWS, uitgevoerd door stichting CareCodex. Het doel van Babyconnect is betere zorg voor moeder en kind bij zwangerschap en geboorte door gebruiksvriendelijke en veilige informatie-uitwisseling tussen patiënten/cliënten en zorgverleners, en zorgverleners onderling.

Verloskundigen, gynaecologen, kraamverzorgenden en andere ketenpartners kunnen in veel gevallen nog niet of beperkt digitaal informatie delen over en met hun patiënten/cliënten. Het ministerie van VWS heeft aangekondigd dat zij deze situatie wil verbeteren door regionale initiatieven voor informatiedeling volgens de aanpak van Babyconnect te gaan ondersteunen.

Babyconnect zoekt voor deze uitdaging professionals en experts die het verschil kunnen maken. Verbinders die anderen het succes gunnen, strategen die met praktische oplossingen komen en doeners die gemakkelijk de weg vinden in een complexe omgeving.

De uitvoerende organisatie CareCodex is een stichting zonder winstoogmerk die zich inzet voor transparante, veilige, digitale informatie-uitwisseling in de gezondheidszorg, waarbij het belang van de cliënt/patiënt centraal staat.

Voor meer informatie: https://babyconnect.org/

Inlichtingen

Neo-Mundo is een search en adviesbureau in de zorg en werft de Communicatie Adviseur voor Babyconnect. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ingrid Romme, consultant bij Neo-Mundo via 010-7600985 of info@neo-mundo.nl.

Reageren op deze vacature is niet meer mogelijk. Bekijk onze Vacature pagina voor een overzicht van actuele vacatures.