Afgelopen september ben ik gestart met het tweejarige traineeship van Talent for Care. Als eigen talent van Neo-Mundo blijf ik actief op opdrachten van Neo-Mundo maar volg ik daarnaast de coaching sessies en trainingen van Talent for Care gericht op (persoonlijk) leiderschap in de zorg. Een erg mooie kans om mij nog verder te ontwikkelen!

Maar Talent for Care, wat is dat nou precies?
Talent for Care wordt omschreven als hét traineeship voor jonge, frisse en ‘scherpe’ leiderschapstalenten met passie voor zorg en welzijn. Trainees in dienst van Talent for Care worden gedurende 2 jaar ingezet in gemiddeld 3 verschillende projecten/functies in de zorg (Als eigen talent zal ik de opdrachten dus gewoon bij Neo-Mundo blijven uitvoeren). In combinatie met een intensief ontwikkeltraject op het gebied van persoonlijk leiderschap, zakelijk leiderschap en zorgleiderschap worden ze hiermee klaargestoomd voor een sleutelpositie in het netwerk. Het ontwikkeltraject wordt doorlopen in teams van ongeveer 8 talenten die ieder bij verschillende zorgorganisaties aan de slag zijn. Hiermee wordt netwerkleren gefaciliteerd en samenwerking bevorderd.

Eerste trainingsdagen.
In september was het dan zo ver: Ik zou de rest van Team 12 en het kernteam van Talent for Care leren kennen. Ik had al een aantal dingen gehoord van mijn collega’s Eva en Alies die ook het traineeship hebben gevolgd, en had er dan ook super veel zin in. De eerste twee trainingsdagen stonden geheel in het teken van het leren kennen van elkaar en de Talent for Care werkwijze. Woorden hierover die meteen bij mij opkomen zijn dan ook: interactief, persoonlijk, energiek & motiverend. Dat belooft wat! Komende maanden ga ik nog veel meer leren over onder andere mijzelf (!), trends en ontwikkelingen in de zorg, projectmatig werken en personal branding.

Ben je nieuwsgierig hoe ik mij, met een Neo-Mundo en een Talent for Care rugzak, in kan zetten voor jouw organisatie? Dat komt goed uit! Op korte termijn ben ik namelijk weer beschikbaar voor een opdracht gericht op advies, organisatieontwikkeling of projectmanagement binnen de zorg. Schroom daarom vooral niet om contact op te nemen met mij via ingrid.romme@neomundo.local of 06-46344985.