Inzichten van een beginnende consultant, belevenissen van de eerste maanden van Marion.

Hoe omschrijf of beschrijf je de eerste blikken van Neo-Mundo?

“Sinds augustus maak ik deel uit van het consultant team van Neo-Mundo, zowel een professionele als persoonlijke reis in een wereld waar ik mij niet snel ga vervelen, uitdaging genoeg krijg en kan blijven opzoeken. De taakbeschrijving van een consultant bij Neo-Mundo is zo wijds en divers als je kan verzinnen, maar wat vooral van belang is, is het gedeelte: Wie ben jij, wat voeg jij toe en wat durf je te laten zien van jezelf?

Ik mocht starten op een opdracht binnen de ziekenhuiswereld gericht op kwaliteit en veiligheid. Ergens nog veilig vanuit mijn achtergrond, maar juist daardoor ook ruimte om te kijken naar wat er nog meer speelt en hoe hier verdieping in aangebracht kan worden?

Naast de vakinhoudelijke kennis op een opdracht en een stuk werving en selectie, ligt er ook een leuke uitdaging om mee te denken en mee te ontwikkelen in de bedrijfsvoering van Neo-Mundo. Waar ligt de focus, waar willen we op inzetten en vooral wat hebben we daar voor nodig en wat levert dat op in de zorg?

Na ruim twee maanden nieuwe termen, kansen, (persoonlijke) groei en ontmoeten van mooie mensen voel ik mij als een vis in het water. Ik heb geen idee hoe groot de oceaan van de zorgwereld is, maar wat ik wel weet is dat er zoveel te ontdekken valt en dat mijn collega ’s en ik dit graag verkennen. We willen verdiepen en wat moois achter laten op alle plekken waar we komen. Voor de zorg en voor de mensen die in deze sector werkzaam zijn.”

Meer weten over Marion als consultant? Je leest het op haar persoonlijke pagina!