Introductie

Wil je bouwen aan toekomstbestendige eerstelijns zorg? Kun je professionals inspireren en motiveren? Ben je in staat kansen te zien en samenwerkingen met andere partijen aan te gaan? En ben je de verbinder die als spil tussen de binnen- en buitenwereld opereert en Gezondheidscentrum Goverwelle helpt verder te innoveren? Kortom, ben jij de ondernemer die Gezondheidscentrum Goverwelle naar een nieuw level tilt?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie

Als Directeur/Bestuurder heb je de eindverantwoordelijkheid voor de organisatie en leg je verantwoording af aan de Raad van Toezicht. Je bent verantwoordelijk voor de visie en strategie van de organisatie, de hoofdlijnen van het beleid, het financiële resultaat, de externe vertegenwoordiging en de overige bestuurlijke zaken.

Je organiseert, stimuleert en bewaakt de integratie en financiering van het zorgaanbod. Daarnaast onderhoud je contacten met politiek en overheid en ontwikkel je samenwerking (zorginitiatieven) met zorgaanbieders in de regio en onderhandel je met zorgverzekeraars over het zorgaanbod en de tarieven.

De omvang van de organisatie vraagt een bestuurder met oog voor processen op uitvoerend en tactisch niveau en die in staat is deze niveaus te verbinden. De organisatie is de afgelopen periode gestabiliseerd en vraagt nu een Directeur/Bestuurder met een duidelijke visie, die vooruitstrevend is, lef heeft en met elan het gezondheidscentrum naar een nieuw level tilt.

Kerntaken

• Integrale bestuurlijke verantwoordelijkheid voor ontwikkeling en uitvoering van beleid, het delegeren van beleid en toezien op uitvoering
• Structureel overleg met o.a. Raad van Toezicht, MT, cliëntenraad etc.
• Onderhouden van contacten met relevante netwerken op strategisch niveau
• Verantwoordelijk voor:
– besturings- en organisatiemodel
– doelmatig functioneren van de organisatie
– kwaliteitsbeleid en kwaliteit zorgverlening
– automatiseringsbeleid (ICT)
– functioneren van het managementteam
– personeelsbeleid
• Tevens verantwoordelijk voor de financiën, waaronder de begroting, exploitatie, beleids- en controle cyclus
• Tenslotte verantwoordelijk voor het gebouwbeheer, o.a. de exploitatie en de onderhoudscontracten

Aanbod

Wij bieden je een uitdagende functie aan bij een multidisciplinair gezondheidscentrum dat gericht is op kwaliteit en samenwerking. Daarnaast bieden wij je:
• Een contract voor 24 uur, voor de duur van één jaar, met optie tot verlenging
• Een salaris conform schaal 16 CAO Gezondheidscentra, dit bedraagt minimaal € 4.560 en maximaal € 6.514 bij een 38-urige werkweek. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring
• Flexibele werktijden

Functie-eisen

Voor Gezondheidscentrum Goverwelle zoeken wij iemand:
• met HBO/WO werk en denkniveau
• die een sterke focus op de externe omgeving en ondernemerschap combineert met gerichtheid op kansen die zich in de omgeving voordoen
• met een duidelijke visie op gezondheidszorg en affiniteit met gezondheidscentra
• die visie kan vertalen in beleid en professionals kan inspireren en stimuleren kansen te benutten en te realiseren
• met lef en een stevige persoonlijkheid die resultaatgericht en daadkrachtig is
• die zowel intern als extern mensen kan verbinden
• die mensen met zich mee krijgt, enthousiasmeert en motiveert
• die initiatief durft te nemen richting professionals in de eerstelijns zorg en sturing kan geven aan samenwerkingsprocessen tussen deze professionals
• die communicatief vaardig, sterk in onderhandelen, zelfstandig, pragmatisch en flexibel is

Organisatie

Gezondheidscentrum Goverwelle is een eerstelijns gezondheidscentrum dat een breed scala van geïntegreerde zorg op menselijke maat biedt in de wijken Goverwelle en Oosterwei van Gouda.

Het centrum biedt naast de reguliere zorg van huisartsen (ca. 9.000 patiënten), apotheek en paramedici ook uitgebreide kleine chirurgie en zorgprogramma’s voor kwetsbare ouderen, diabetes, COPD en CVRM. De circa 46 medewerkers van de apotheek, huisartsenpraktijk, (kinder)fysiotherapie en oefentherapie zijn in loondienst van het gezondheidscentrum. Daarnaast is er een kleine ondersteunende dienst die de bestuurder en de professionals ondersteunt (administratie, secretariaat, facilitaire zaken).

In het centrum wordt samengewerkt met eerstelijns psychologie, logopedie, sociaal team, wijkverpleging, thuiszorg, diëtiek, acupunctuur podotherapie en medische pedicure (huurders in het gebouw). Het gezondheidscentrum beschikt over een goed toegerust gebouw in eigendom, centraal gelegen in de wijk Goverwelle.

Gezondheidscentrum Goverwelle is actief betrokken bij de opzet van een Platform Eerste Lijn Gouda (i.o), dat enerzijds bedoeld is om de onderlinge samenwerking te versterken en anderzijds een gesprekspartner te zijn met o.a. gemeente/sociaal domein. Verder werken ze nauw samen met andere plaatselijke en regionale zorgverleners, zoals het Sociaal Team Gouda Oost, het Sociaal Team Jeugd, de Thuiszorg en de Wijkverpleging en de andere gezondheidscentra in Gouda.

Inlichtingen

Neo-Mundo is een advies en werving- en selectiebureau voor midden en hoger personeel in de zorg en meer en werft de functie voor Gezondheidscentrum Goverwelle. Voor meer informatie neem je contact op met Eva Baas, op 010-7600985 of via info@neo-mundo.nl.

Reageren op deze vacature is niet meer mogelijk. Bekijk onze Vacature pagina voor een overzicht van actuele vacatures.