Een kandidaat, die liever anoniem blijft, schreef deze mooie recensie over haar loopbaancoaching traject:

“Een mooie loopbaan met verschillende functies in verschillende organisaties. Mijn functioneren is goed, het leidinggeven aan mijn team geeft mij voldoening en ik boek resultaten. Dat is mijn verhaal, en toch…. Mijn werk kost mij meer energie dan ik er voor terug krijg en lijkt mij steeds meer energie te kosten. Er knaagt iets: “Zit ik wel op mijn plek?”.  Met deze vraag kwam ik bij Neo-Mundo. In de hoop dat zij mij zouden vertellen wat bij mij zou passen. Zo werkt het gelukkig niet.

Mijn ontdekkingstocht begon met het doorspreken van mijn loopbaan. Daar namen Mijke en Marion de tijd voor. Ik merkte hoe leuk en motiverend  het was om een keer te vertellen hoe ik mijn werkend leven was begonnen, welke keuze ik vervolgens had gemaakt, wat op mijn pad was gekomen en wat ik samen met anderen gerealiseerd had. Ondertussen werd ik, voor mij niet merkbaar, nauwlettend geobserveerd: op welke momenten in mijn verhaal ging ik stralen en wanneer niet.  Zo bouwden Mijke en Marion een beeld van mij.

Na het gesprek mocht ik mijn verhaal vertalen in een CV, ofwel mijn huidige CV aanpassen. Altijd gedacht dat mijn CV er best goed uitzag; gestructureerd met aanduiding van functie, organisatie en taken. Wat had ik echter nagelaten bij die organisaties? Dat stond er niet in. Wat dreef mij? Na een aantal constructieve feedbackrondes was daar mijn CV. Het was geen opsomming meer van feiten, waarvan ik dacht dat anderen die wilden horen, maar een weergave van mij als professional.

Op basis van de gesprekken hadden Mijke en Marion een beeld gevormd van het type organisatie dat bij mij zou passen. Dat hoorde ik natuurlijk graag van hen, maar dat gebeurde niet. Beter is het om dit zelf te ontdekken. Zij brachten mij in contact met enthousiaste professionals uit hun netwerk bij diverse sectoren. Met hen wisselden ik ervaringen en loopbaankeuzes uit. Ik kreeg zo zelf steeds beter een beeld van het type organisatie dat bij mij en mijn waarden past. Wat mij dat oplevert?  Ik weet waar ik naar toe wil en zodra er zich kansen voordoen, ligt er een CV klaar die laat zien wie ik ben en wat ik kan bijdragen.”

Loopbaancoaching