Mijn naam is Alies ten Doeschate, 32 jaar oud en per 1 maart werkzaam bij Neo Mundo. Voor oud bekenden met een scherp geheugen ben ik wellicht een bekend gezicht. Ik kan mij echter goed voorstellen dat, na vijf jaar elders gewerkt te hebben, een korte introductie sowieso niet overbodig is.

Mijn voorliefde voor management in de zorg is begonnen tijdens de officiersopleiding bij de Koninklijke Marine. Hier volgde ik, naast de major Militaire Bedrijfskunde, de Minor Geneeskundige Dienst. Nadat ik Defensie verlaten heb eind 2011, ben ik als ZZP’er betrokken geweest bij diverse projecten in de zorg- en welzijnssector. Vervolgens heb ik als management trainee bij Talent for Care meerdere opdrachten vervuld bij uiteenlopende zorg(gerelateerde) organisaties. Onder andere bij Neo Mundo als junior consultant, alweer vijf jaar geleden.

De afgelopen drieënhalf jaar heb ik met veel plezier in het Zaans Medisch Centrum in verschillende functies (lijn)management kunnen combineren met projectleiderschap. Echter, uiteindelijk prevaleerde mijn voorkeur voor meer diverse opdrachten in wisselende werkomgevingen. Dus toen de kans geboden werd om bij Neo Mundo aan de slag te gaan, heb ik deze met beide handen aangegrepen.

Als consultant ben ik inzetbaar op inhoudelijke opdrachten als o.a. (lijn)management a.i., reorganisatie vraagstukken en nieuw op te zetten/uit te rollen projecten/businesscases. Daarnaast zoek ik oplossingen voor W&S vragen binnen zorgorganisaties. Deze kunnen variëren van het vinden van ‘de juiste mens voor de juiste plek’ tot het adviseren bij personeelsmanagement vraagstukken.

Ik ben ambitieus, doelgericht, durf af te wijken van gebaande paden, weet overzicht te houden en heb een voorliefde voor dynamische (en/of chaotische) werkomgevingen. Eigenschappen die mij zullen helpen om gedurende mijn tijd bij Neo Mundo leuke en uitdagende management/advies functies in de zorg te vervullen.