Daar zit je dan, netjes gekleed en gemeld bij de receptie, te wachten tot je wordt opgehaald. Een vriendelijk ogende jongeman komt naar je toe gelopen en steekt lachend zijn hand uit: Goedemorgen, jij komt voor de nieuwe functie! Je schud zijn hand, stelt je voor en loopt achter hem aan naar een kamer aan het eind van de hal.

Een kopje koffie wordt gehaald en dan begint het kruisverhoor: het sollicitatiegesprek.

Voor veel mensen een spannend moment, want dit kan het begin zijn van een volgende stap in hun carrière. En er gaat een hoop voorbereiding aan vooraf: een goed opgemaakt cv, een aantrekkelijke motivatiebrief. En wanneer je wordt uitgenodigd bedenken welke kleren je aan doet en wat je zult antwoorden op de meest voorkomende sollicitatievragen.

Maar op het eind van het gesprek volgt een vraag waarvan we allemaal weten dat die zal komen, maar waar toch vaak met ‘Nee’ op wordt geantwoord. Namelijk: heb je zelf nog vragen?

Voor veel recruiters of HR-medewerkers is dit een belangrijke vraag om af te tasten hoe erg je je hebt verdiept in de functie en de organisatie waar je solliciteert, en dus in hoeverre je gemotiveerd of geïnteresseerd bent. Werf& geeft in onderstaand artikel recruiters een inkijkje in wat voor vragen zij kunnen verwachten na het stellen van de ‘heb je zelf nog vragen-vraag’. Maar als kandidaat geeft het je ook wat extra inspiratie!

Lees hier het hele artikel van werf-en over de meest voorkomende vragen die kandidaten tijdens een sollicitatiegesprek stellen.