Neo-Mundo

Ingevuld | Adviseur Interne Communicatie & Verandercommunicatie – Opdracht gesloten!

Introductie

Voor een ouderenzorgorganisatie in West-Friesland zijn wij op zoek naar een Adviseur Interne communicatie en Verandercommunicatie.
Het betreft een tijdelijke opdracht van naar verwachting 5 maanden. Je vervangt in die periode ook een vaste medewerker tijdens zwangerschapsverlof.

Ben jij iemand die succesvol is geweest bij de ondersteuning tijdens strategische herijkingprocessen binnen de zorg? Ervaren in de organisatie daarbij vanuit jouw professie aan de hand te nemen. En plezier heeft in zowel het ontwikkelen van strategische en tactische plannen, als het hands-on uitwerken ervan (‘bouwen en regelen’).

Organisatie

Wilgaerden levert haar diensten in en rondom de zestien Centra voor Ouderenzorg in West-Friesland. Door regionaal, relatief klein en overzichtelijk te blijven, kan Wilgaerden haar cliënten de aandacht geven die nodig is en snel inspelen op veranderingen in de vraag.
Wilgaerden ondersteunt de doelgroep waar nodig met diensten als huishoudelijke hulp, personenalarmering, persoonlijke verzorging en dagbestedingsactiviteiten. Bij voorkeur niet door middel van een medische blik, maar met aandacht voor de cliënt voor hoe ze willen wonen, hoe ze hun dag willen doorbrengen en wat er nodig is om zich prettig te voelen.

Actueel binnen Wilgaerden is de strategische herijking. Wie is de doelgroep van de toekomst? Hoe kunnen we die bereiken? En hoe speelt Wilgaerden als ouderenzorgorganisatie daarop in?
Een alomvattend proces waar verschillende werkgroepen aan werken met focus thema’s. Afronding van de herijking van de strategie staat gepland op begin 2015.

Functie

Als Adviseur Interne Communicatie en Verandercommunicatie ben je als communicatieteam (2 fte) verantwoordelijk voor alle interne- en verandercommunicatie.
Je rapporteert rechtstreeks aan de Raad van Bestuur.
Je houdt je tijdens je opdracht actief bezig met drie thema’s:
• Ondersteunen bij het ingang gezette proces van strategie herijking: voorbereiden en implementeren van voorstellen
• Deelnemen in werkgroep voor uitrol van opnieuw geïmplementeerde intranet (SharePoint), o.l.v. Hoofd ICT
• Ondersteunen verdere uitbouw ‘marketing’/doelgroepanalyse en implementatie media advies

Een opdracht waarbij er van je gevraagd wordt om van buiten naar binnen te denken.
Je wordt ook uitgedaagd om jouw visie en ervaringen in te zetten om de afdeling communicatie verder te ondersteunen in hun rol en waarde naar de toekomst toe.

De startfase van de opdracht is als toegevoegd lid aan het team. Tijdens het verlof van de collega neem je ook haar taken over. Doel is om binnen 4-6 weken een plan van aanpak op te stellen voor de activiteiten voor de duur van de opdracht.

Functie eisen

Je bent een allround communicatieadviseur.
Ervaring binnen de zorg en bij voorkeur bij soortgelijke organisaties.
Bewezen successen behaald in begeleiding en ondersteuning van strategie herijkingprocessen.
Brede ervaring in zowel interne communicatie als verandercommunicatie.
Je bezit uitstekende adviesvaardigheden en hebt een hands-on mentaliteit. En je bent in staat op diverse niveaus en via diverse kanalen te communiceren.
Je kunt beleid en uitvoering creatief en effectief vertalen naar de diverse (interne) klanten.
Je weet je goed staande te houden binnen een complexe organisatie waar diverse belangen spelen. Organisatie- en omgeving sensitiviteit is dan ook een must.
Bent in staat om snel te schakelen en binnen een gestelde tijd resultaat op te leveren. Klant- en resultaatgericht werken zit in je.
Je beschikt over uitstekende communicatieve én sociale vaardigheden.
Je bent een teamspeler met gevoel voor humor.

Aanbod

Een uitdagende tijdelijke opdracht, start per direct, voor ongeveer 5 maanden en gemiddeld 20 uur per week binnen een ouderenzorgorganisatie die grote stappen zet. En waar jij de kans krijgt om vanuit communicatieperspectief die stappen te ondersteunen en de interne organisatie hier in mee te nemen. Een opdracht waar je als (communicatie)adviseur de mogelijkheid krijgt om uit te blinken.

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mijke Eggink op 010-76 00 985.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd en beschikbaar per direct? Stuur dan je cv, een kort begeleidend schrijven en een tariefsindicatie zo spoedig mogelijk naar info@neo-mundo.nl of reageer via de ‘solliciteer’-button rechtsonder voor maandag 31 maart.

Solliciteren