Neo-Mundo

Ingevuld | Interim Teammanager Ouderenzorg l naar Kleinschalig Zorgen in nieuwbouw – Hart van de Randstad

Introductie

Ken jij de Kleinschalige Zorg als geen ander? Ben jij bewezen succesvol als Interim Teammanager in de (ouderen)zorg? Heb jij het in je om een pittige transitie naar Nieuwbouw en Kleinschalig Zorgen soepel te leiden? En ben je per direct beschikbaar?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Organisatie


Voor een zorgorganisatie in het hart van de Randstad is Neo-Mundo op zoek naar een Interim Teammanager die zijn of haar ervaringen met nieuwbouw, verhuizen en ook de transitie naar Kleinschalig Zorgen wil inzetten voor een Woonzorgcentrum.

De huidige bewoners gaan verhuizen naar een nieuwe locatie waar kleinschalig zorgen uitgangspunt wordt. Er worden zowel cliënten met PG- als met een Somatische zorgvraag verzorgd. Straks in groepen van acht cliënten en drie groepen per verdieping.

Na een periode van focus op nieuwbouw wordt de aandacht nu ook verlegd naar een andere manier van zorg verlenen; Kleinschalig Zorgen. Een fase start om toe te groeien naar een nieuwe manier van werken en zorgen in de nieuwe locatie. De tijdelijk Teammanager vervuld een cruciale rol in de verdere transitie en kwalitatieve groei en professionalisering van de teams. Een uitdagende tijdelijke leidinggevende positie in een dynamische, complexe en mensgerichte omgeving.

Functie

Er wordt een belangrijke bijdrage verwacht bij de opbouw en het inregelen van de nieuwe locatie, samen met het team.

Je wordt, in samenspel met het team, verantwoordelijk voor de organisatie van het zorgaanbod, de bedrijfsvoering en de resultaten. Onderwerpen die daarbij spelen zijn: sturen op werk- en woonklimaat, eigenaarschap, kwaliteit, kosten en productie, personeelsbegeleiding.

Daar waar gewenst geef je ‘on the job’ ondersteuning en coaching met je ervaringsdeskundigheid (inhoud, coaching en veranderingen) om teams en teamleden te helpen succesvol de nieuwe veranderingen, ook voor hun kleinschalige eenheid, te kunnen implementeren en borgen. Daar waar nodig neem je beslissingen om voortgang te kunnen blijven maken.

Vanuit nabijheid zal o.a. aandacht besteed worden aan:
-Het verder cliëntgericht inrichten van de zorgprocessen met maatwerk en flexibiliteit.
-Het planmatig inrichten van de (ook niet direct cliëntgebonden) werkprocessen.
-De personele samenstelling van het team afstemmen op de zorgvraag.
-De medewerkers vertrouwen durven geven en eigenaarschap en initiatief stimuleren.

Doel is, zodra mogelijk, de afdeling in handen te leggen van een blijvende leidinggevende.

Functie eisen

-Bewezen succesvol in soortgelijke opdrachten in de (Ouderen)zorg.
-Per direct beschikbaar voor 3 a 4 dagen per week.
-Echte aanpakker, streng, rechtvaardig maar vooral ook met de nodige humor en relativeringsvermogen.
-Planmatig, houdt ervan initiatief te stimuleren en geniet ervan om medewerkers te begeleiden om met steeds meer plezier in het vak vooral betrokken en initiatiefrijk hun inzet te tonen.
-In staat om van nature ‘on the job’ te begeleiden en te coachen.
-Succesvol om veranderingsprocessen vorm te geven op zowel tactisch als operationeel niveau.
-Gaat voor oplossingen die beklijven en als voorbeeld kunnen dienen.

Aanbod

De opdracht wordt in eerste instantie aangegaan voor de periode van 3 tot 6 maanden, de inzet bedraagt gemiddeld 3 dagen per week.

Inlichtingen

Neo-Mundo is een werving- en selectiebureau voor midden en hoger personeel in de zorg en werft de interim teammanager. Voor meer informatie kun je contact opnemen met een van de consultants op 010-7600985 of info@neo-mundo.nl.

Sollicitatie

Solliciteren kan door een reactie, voorzien van korte motivatie, recent CV en scherp ZZP-tarief of salarisindicatie achter te laten. Je gebruikt hiervoor de knop “solliciteren”.

Solliciteren