Neo-Mundo

Ingevuld | Manager Locatie Sportstad – Heerenveen

Introductie

Manager Locatie Sportstad
Ondernemende en verbindende Ziekenhuismanager

Met de inrichting van de Locatie Sportstad wil Tjongerclinics BV, onderdeel van ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen, hét centrum voor fast track chirurgische ingrepen en de behandeling van sportgerelateerde klachten en pijnbehandeling vestigen aan de Abe Lenstra boulevard. Met een uniek concept zal Locatie Sportstad naam en faam verwerven als de expertiselocatie voor hoge kwaliteit behandeling en zorg. De manager Locatie Sportstad heeft als taak deze nieuwe kliniek op te zetten en, in samenwerking met ziekenhuis Tjongerschans, tot een succes te maken.

Organisatie

De nieuwe kliniek vestigt zich in het gebouw van de voormalige Hanze kliniek in Heerenveen. Vanuit de nieuwe locatie zullen in eerste instantie de pijngeneeskunde van ziekenhuis Tjongerschans en sportgeneeskunde hun werk voortzetten en uitbouwen. De manager zal in nauwe samenwerking met de diensten van het ziekenhuis de kliniek verder inrichten en uitbouwen.

Functie

De manager heeft als taak een kansrijk toekomstgericht portfolio te ontwikkelen en uit te voeren die van de Locatie Sportstad een succesvol, resultaatgericht, en rendabele locatie maakt. Daarnaast is de manager verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in deze kliniek en de samenwerking met ziekenhuis Tjongerschans. De sectormanager snijdende vakken van het ziekenhuis is door de RvB gedelegeerd verantwoordelijk voor de kliniek, en geeft leiding aan de manager Locatie Sportstad.

De nieuwe manager ontwikkelt de kliniek met de relevante betrokkenen en stake-holders. De Locatie Sportstad maakt gebruik van facilitaire, financiële en overige diensten van het ziekenhuis. De manager is verantwoordelijk voor het personeel afkomstig van ziekenhuis Tjongerschans en ondersteunt de specialisten pijngeneeskunde en sportgeneeskunde. Naast de ontwikkeling van het portfolio zijn belangrijke activiteiten het uit- en opbouwen van een relevant netwerk, de samenwerking met de ketenpartners en het voorbereiden van de contractering van de zorgverzekeraars voor de specifieke werkvelden van de nieuwe kliniek.

Activiteiten die de manager onderneemt zijn onder andere opstellen en uitvoeren van het businessplan voor de locatie als ook voor de specialismen pijngeneeskunde en sportgeneeskunde, en het vertalen van de te ontwikkelen formule naar een inrichting en werkwijze. De nieuwe manager zet een servicegerichte en klantgerichte organisatie neer en draagt zorg voor een efficiënte en effectieve bedrijfsvoering van zorg en (additionele) dienstverlening. Hij/zij doet de acquisitie en contracteert partijen zoals netwerkpartners en professionals. De manager is het gezicht van de kliniek en onderhoudt de externe contacten, zet het PR- en marketingbeleid op geeft hier uitvoering aan. Voor zover van toepassing selecteert hij/zij medewerkers die passen bij het portfolio.

Na het uitbouwen en implementeren van de formule, draagt de nieuwe manager zorg voor borging hiervan. De manager is verantwoordelijk voor bewaking van het beleid inzake de uitvoering, voor de contacten met de zorgverzekeraars en de juiste uitvoering van de wet‐ en regelgeving. Verder speelt hij/zij proactief in op wijzigingen in het financieel beleid en op actuele ontwikkelingen in het werkveld.

Functie eisen

Geschikte WO- opleiding met relevante werkervaring in een soortgelijke functie,
(Integrale) leidinggevende ervaring, bewezen succesvolle ondernemerservaring,
Aantoonbare kennis van de (ziekenhuis-)zorg en de bedrijfsvoering hierin,
Goede contactuele en communicatieve vaardigheden,
Financieel en juridisch onderlegd, affiniteit met de sportwereld,
Proactief, zelfstandig, samenwerkingsgericht, klantgericht, netwerker, overtuigend, in staat om op meerdere niveaus te handelen, organisatiesensitief en omgevingsbewust,
Een netwerk in voor de Locatie Sportstad relevante sector(en) en/of partners is een pré.

Aanbod

Een prachtige kans om een nieuwe ziekenhuislocatie neer te zetten, binnen de kaders van het ziekenhuis Tjongerschans. Een mooie gelegenheid om een portfolio te ontwikkelen en tot een succes te maken. In eerste instantie krijgt de manager een aanstelling van twee jaar. Honorering is volgens de CAO ziekenhuizen met een marktconform salaris.

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met drs. Mark Raijmakers, senior consultant bij Neo-Mundo, op 010-76 00 985. Informatie over het Tjongerschans ziekenhuis vindt u op www.tjongerschans.nl.

Sollicitatie

Het verzoek is z.s.m. te solliciteren, de gesprekken voor de eerste ronde vinden plaats zodra geschikte kandidaten zich hebben gemeld, op 28 juli 2013 is de sluitingsdatum. Geeft u bij uw sollicitatie aan of en wanneer u met vakantie bent.

Solliciteren