Introductie

Heb jij stevige ervaring in het bewaken en stimuleren van kwaliteit en veiligheid binnen een dynamisch ziekenhuis en/of ouderenorganisatie? Heb jij sterke analytische vaardigheden om zelfstandig calamiteiten te onderzoeken? Werk je vervolgens graag samen met het management om kwaliteitsverbeteringen door te voeren? Vind je het leuk om snel te schakelen en opereren op verschillende niveaus en tussen diverse rollen?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie

Namens een organisatie gevestigd in de regio Zuidwest Nederland zijn wij op zoek naar een stevige interim adviseur kwaliteit en veiligheid. Deze zorgorganisatie biedt diverse vormen van zorg waaronder thuis en ouderenzorg en ziekenhuiszorg. Als (senior) adviseur kwaliteit met stevige ervaring op het gebied van kwaliteit en veiligheid ligt de opdracht om tijdelijke versteviging aan beide zorgtakken te bieden. Je werkt zowel zelfstandig als samen met twee adviseursteams, bestaand uit collega adviseurs, twee senior-adviseurs en kwaliteitsverpleegkundigen. In deze opdracht ontzorg je de senior-adviseurs door met slagkracht doorlopende taken op te pakken en ook verbeterstappen te signaleren, initiëren en begeleiden. Je hebt een sterk analytisch vermogen waardoor je makkelijke kansen tot verbetering van de zorgprocessen in data kan signaleren. Een centrale taak is het uitvoeren van audits en interne en calamiteiten onderzoeken en het (mee)schrijven aan (kwartaal)rapportages. Binnen in het ziekenhuis houd je je bezig met de procesbegeleiding van (DICA) kwaliteitsregistraties. Je hebt korte lijntjes met de 8 afdelingshoofden van het ziekenhuis die je ondersteunt bij acute vragen. Voor de ouderenzorg zijn er twee aandachtsgebieden; de begeleiding van het traject methodisch werken in de ouderenzorg en de actualisatie van documentatie voor Qualicor en IGJ. Gestructureerd werken en prioriteiten stellen zijn je kernkwaliteiten waardoor je goed de balans tussen de diverse rollen en taken behoudt.

Concreet houdt dit in dat:

Je kansen identificeert voor verbeterstappen en gevraagd en ongevraagd het middenmanagement adviseert, voorlichting en informatie verstrekt.

Je fungeert als sparringpartner en facilitator voor jouw directe collega’s en de medewerkers van teams in je werkgebied;

Je tactisch/operationeel beleid ontwikkelt en evalueert en dat je ontwikkelingen, afwijkingen, trends en behoeften signaleert en anticipeert op de toekomst;

Je (verbeter)projecten bijwoont en/of coördineert en een actieve bijdrage levert aan veranderingen, innovatie en ontwikkelingen in de organisatie.

Je ondersteuning biedt op het gebied van (informatie)systemen, indicatoren-registratie en waarderend auditen;

Je incidentonderzoek uitvoert met behulp van de SIRE-methodiek.

Aanbod

Een uitdagende opdracht voor tussen 18 en 36 uur per week voor in eerste instantie voor een periode van 4 tot 5 maanden met mogelijke verlenging. Voorkeur voor fulltime invulling, echter parttime invulling van de functie is bespreekbaar. Deze organisatie werkt hybride, in basis voor de helft op de vestigingslocatie en de andere helft vanuit huis. Bij deze opdracht is het van belang dat je zo snel mogelijk beschikbaar bent.

Functie-eisen

Je beschikt over een WO werk en denkniveau op het gebied van zorg, beleid en/of kwaliteits- en veiligheidsmanagement;

Relevante stevige werkervaring op het gebied van kwaliteit en/of veiligheid in de ouderenzorg- en/of ziekenhuissector is gewenst;

Je kunt adviseren, organiseren en coördineren en bent in staat om informatie te vertalen naar heldere rapportages;

Je kunt goed schakelen tussen verschillende onderwerp en weet mensen in beweging te krijgen. Hierbij kun je omgaan met piekbelasting;

Een flexibele en zelfstandige houding, hoge productiviteit, positieve uitstraling, doorzettingsvermogen zijn kerneigenschappen.

Organisatie

Neem voor nadere informatie over de organisatie contact op met onze consultant. Haar contact informatie vind je onder het kopje inlichtingen.

Inlichtingen

Neo-Mundo is een search en adviesbureau in de zorg en werft de interim adviseur kwaliteit en veiligheid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maaike Melchers (06 18516348; Maaike.melchers@neo-mundo.nl) consultant bij Neo-Mundo.

Sollicitatie

Ben je geïnteresseerd en per direct beschikbaar. Solliciteren dan zo snel mogelijk door een reactie achter te laten met een recent CV en een scherp ZZP-tarief op de website van Neo-Mundo..


Solliciteren