Introductie

Voor een RIBW-organisatie regio Zuid-Holland zoeken wij een tijdelijk teamcoach met verstand van zaken. Een ervaren interim manager die rust creëert, overzicht houdt en de dienstverlening van de locaties van de RIBW naar een nog hoger niveau brengt.

Functie

Je gaat tijdelijk coachend leiding geven aan een team van 40-45 professionals, verdeeld over 3 locaties. Het betreft een complexe doelgroep cliënten, die sterk gegroeid is de afgelopen jaren. Daarom is er iemand nodig die ondersteunt en pas op de plaats maakt, zodat de teams verder kunnen optimaliseren.

We zoeken een mensgerichte manager die de juiste balans weet te vinden tussen het geven van ruimte aan de medewerkers enerzijds en hen anderzijds zodanig aanstuurt, dat de kwaliteit van de zorg naar een hoger plan wordt getild. Je ziet bij wijze van spreken in een oogopslag wat er nodig is en weet prioriteiten te stellen.

Verder ben je het liefst bekend met de samenwerkingspartners en ontwikkelingen binnen het sociaal domein, justitie keten, (GGZ) gezondheidszorg. Mensen omschrijven je als echte aanpakker; streng, rechtvaardig maar vooral ook met de nodige humor en relativeringsvermogen. Je sluit aan bij wat medewerkers gepassioneerd maakt voor hun werk, je stimuleert hen en communiceert op open wijze.

Aanbod

Het betreft een uitdagende opdracht binnen een mooie en zich steeds ontwikkelende zorgorganisatie. Waarbij je alle ruimte krijgt om de teams op je eigen manier naar een hoger plan te tillen.

De opdracht duurt circa 3-4 maanden met optie tot verlenging, gedurende de looptijd gemiddeld zo’n 3 dagen per week, afhankelijk van in hoeverre je inzet nodig is. In het begin vermoedelijk meer dan later in de opdracht. Bij deze opdracht is het van belang dat je per direct beschikbaar bent.

Functie-eisen

• Bewezen succesvolle (interim) managementervaring in soortgelijke omgeving
• Je bent gewend om te werken in een veranderende context, waarbij je ook in moeilijke tijden de leiding neemt om veranderingen teweeg te brengen
• Je kent de wereld van de GGZ, psychiatrie en vooral forensische psychiatrie
• Je brengt je vakmanschap graag over op anderen
• Bekend met de samenwerkingspartners en ontwikkelingen binnen het sociaal domein, justitie keten, (GGZ) gezondheidszorg
• De volgende aantoonbare competenties: zelfstandig, dienend en coachend leiderschap, structurerend, sturend op resultaat en proactiviteit, stevigheid, uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden
• Je bent graag zichtbaar en hebt een heldere manier van communiceren.

Organisatie

Een organisatie die mensen met een psychiatrische aandoening ondersteunt en begeleidt bij wonen, werken en dagbesteding. Het betreft hier onder andere een cluster forensische psychiatrie.

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt je contact opnemen met het algemene nummer van Neo-Mundo, op 010-7600985. Een eventueel gesprek bij de organisatie vindt plaats op donderdag 27 of vrijdag 28 oktober 2016.

Reageren op deze vacature is niet meer mogelijk. Bekijk onze Vacature pagina voor een overzicht van actuele vacatures.