Introductie

Ben jij dé financiële sparringpartner voor het MT van Maaswaarden en weet jij cijfers te vertalen naar heldere rapportages en adviezen? Ben jij analytisch sterk en wil jij vanuit jouw expertise een bijdrage leveren aan gastvrije en kwalitatieve ouderenzorg in deze regio? Vind je het daarbij uitdagend om de bedrijfsvoering van deze organisatie steeds verder te professionaliseren en heb je ervaring met leidinggeven en affiniteit met ICT?

Dan is dit de baan voor jou!

Functie

Maaswaarden Ouderenzorg is een dynamische zorgorganisatie in het Land van Heusden en Altena. Dagelijks bieden zij met ongeveer 400 medewerkers en evenveel vrijwillige collega’s een compleet pakket van ondersteuning aan ouderen met een hulpvraag.

Als Manager Financiën en Services vervul je de rol van controller en voorzie je het MT en de bestuurder van heldere financiële inzichten. Je maakt analyses die de monitoring en besluitvorming van financiële en strategische doelstellingen van Maaswaarden ondersteunen. Tevens begeleid je projecten en doe je verbetervoorstellen gericht op ICT en financieel vlak en ga je onder meer de financiële bedrijfsvoering en -administratie verder professionaliseren. Daarnaast geef je leiding aan de direct verbonden teams en staffuncties en voorzie je hen van kaders, waarbinnen zij de vrijheid krijgen zelfstandig te werken.

Concreet houdt dit in dat je:

 • Leiding geeft aan de collega’s van de financiële administratie, salarisadministratie, ICT, facilitair, magazijnbeheer en cliëntservices. In totaal acht personen;
 • Gevraagd en ongevraagd advies geeft over de verdere professionalisering van de bedrijfsvoering (financieel & ICT) van Maaswaarden;
 • Een centrale rol hebt binnen de voortgang en besluitvorming ten aanzien van de afdelingen waar je leiding aan geeft en de financiële bedrijfsvoering, inclusief opstellen van maandrapportages en het financieel jaarverslag;
 • De jaarlijkse begroting opstelt en samen met de bestuurder de gesprekken met de zorgverzekeraar, Raad van Toezicht en andere gremia voert;
 • De samenwerking tussen de diverse stafafdelingen en de lijn stimuleert en professionaliseert, waarbij servicegerichtheid voorop staat;
 • Lid bent van het MT en verantwoording aflegt aan de bestuurder.

Aanbod

Maaswaarden biedt een baan bij een platte organisatie met een betrokken management en bestuur. Een inspirerende werkomgeving waarin er volop ruimte is voor zelfontplooiing en ontwikkeling.

Daarnaast biedt Maaswaarden je:

 • Inschaling in FWG 65 (afhankelijk van ervaring), CAO VVT (max. € 6.117,33);
 • Een contract voor 24-28 uur per week;
 • In eerste instantie een jaarcontract, met de intentie tot een vaste aanstelling;
 • De mogelijkheid om in overleg hybride te werken;
 • Diverse opleidingsmogelijkheden;
 • Enthousiaste en betrokken collega’s die trots zijn op hun organisatie;
 • De mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de ouderenzorg in kleinschalige setting.

Functie-eisen

We zijn opzoek naar een manager die het leuk vindt om zowel op strategisch, tactisch, als operationeel niveau actief te zijn.

Verder breng jij met je mee:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
 • Ruime ervaring in financiën en bij voorkeur ervaring in de zorg;
 • Betrokkenheid, een proactieve en standvastige houding, hands-on mentaliteit en je bent volwaardig sparringpartner voor de andere managers en bestuurder;
 • Enige mate van innoverend- en verandervermogen, daarbij ben je ontwikkelgericht;
 • Leidinggevende ervaring, je weet op een doortastende wijze sturing te geven aan mensen en processen;
 • Vanuit een analytische blik de vertaling weten te maken voor besluitvormingsprocessen en rapportages;

Organisatie

Maaswaarden biedt liefdevolle zorg en ondersteuning aan ouderen met een hulpvraag. Het is een dynamische zorgorganisatie in het Land van Heusden en Altena. Maaswaarden biedt intramurale zorg op 2 locaties, thuiszorg, dagbesteding en WMO. Liefdevol, respectvol en waardevol, een organisatie waar mensen elkaar kennen. Ze bieden zorg met het hart en met respect voor de ander.

Maaswaarden kent een traditionele werkomgeving, waarbij hard gewerkt wordt door de collega’s en waar steeds verdere professionalisering hoog in het vaandel staat, op een tempo dat passend is bij de organisatie. Ze zijn er voor bewoners, cliënten en familie, naasten en hun netwerk. Maaswaarden kijkt naar de kwaliteit van leven en wat de cliënt en bewoner zelf kan. Samen met de collega’s en vrijwillige collega’s zorgen ze ervoor dat cliënten en bewoners zo zelfstandig mogelijk kunnen leven.

Dit doet Maaswaarden door maatwerk te leveren, door oog te hebben voor de ander en zorg te bieden met het hart.

Voor meer informatie zie ook Home – Maaswaarden

Logo Maaswaarden


Inlichtingen

Neo-Mundo is een search en adviesbureau in de zorg en werft de Manager Financiën en Services. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sven den Hartigh, consultant bij Neo-Mundo via 06- 15833076 of info@neo-mundo.nl.

Sollicitatie

Solliciteren doe je door uiterlijk 5 februari een CV en motivatie achter te laten. De procedure bestaat uit twee gesprekken en een e-assessment bij Neo-Mundo. De kandidaten die het beste aansluiten qua kennis, ervaring en persoonlijkheid gaan verder op gesprek bij Maaswaarden. De voordracht van de kandidaten zal plaatsvinden op maandag 27 februari in de ochtend en begin middag.


Solliciteren