Neo-Mundo

Manager Poliklinieken – Gorinchem

Introductie

Ben jij iemand die afdeling- en organisatie overstijgend kan denken en ben je in staat om op een verbindende wijze leiding te geven aan meerdere teams? Heb jij het in je om creatieve en innovatieve oplossingen te vinden voor vraagstukken op zowel tactisch en strategisch niveau? Heb je ervaring met patiënten- en zorglogistieke processen?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Organisatie

Het Beatrixziekenhuis is een compleet basisziekenhuis met locaties in Gorinchem en Leerdam en maakt deel uit van de Rivas Zorggroep. Het ziekenhuis is eind 2017 voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot het beste ziekenhuis van Nederland (AD, nov 2016 en 2017). Met een groot aantal gedreven professionals staat het Beatrixziekenhuis garant voor hoogwaardige medisch specialistische zorg; veilig, snel, kleinschalig, betrokken en dichtbij. Ons ziekenhuis beschikt over moderne medische voorzieningen en een breed aanbod van specialismen is vertegenwoordigd. Het Beatrixziekenhuis maakt deel uit van Rivas Zorggroep, een ketenorganisatie met bijna alle vormen van zorg.

De Rivas Zorggroep wil in het kader van het concept ‘De juiste zorg op de juiste plaats` dat zij een uitgebreide samenwerking zoekt met andere zorgverleners waarin met alle zorgsoorten de zorg voor de patiënt geoptimaliseerd wordt. Hierbij zullen regionale en landelijke netwerken een belangrijke rol spelen. Rivas Zorggroep heeft de ambitie het keten-denken verder te ontwikkelen en hierbij over de grenzen van de eigen organisatie heen te kijken.

Functie

Namens het Beatrixziekenhuis in Gorinchem zijn wij op zoek naar een Manager Poliklinieken. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en een goede kwaliteit van dienstverlening en zorg. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met medisch specialisten, de andere managers en de operationeel leidinggevenden van de poliklinieken. Je ontvangt als Manager Poliklinieken hiërarchisch leiding van het bedrijfshoofd ambulant zorgbedrijf en je geeft (indirect) leiding aan verschillende poliklinieken waar onder andere medisch secretaresses, doktersassistenten en verpleegkundigen (50-60 FTE) werkzaam zijn.

Ook zal jij met jouw logistieke kennis, ervaring én jouw tactische/strategische visie een bijdrage leveren aan de verschuiving van klinische- naar poliklinische zorg en aan de verschuiving naar de eerste en de nulde lijn. Deze verschuivingen zorgen ervoor dat er continu aandacht moet zijn voor het efficiënt en effectief inrichten van de processen voor onze patiënten. Je zal je bezighouden met (zorg)logistieke processen waarbij de planning van patiënten op de polikliniek de komende periode van aanbod gestuurd naar vraag gestuurd zal moeten worden ingericht. Verder signaleer je knelpunten en neem je initiatief voor ideeën over andere werkwijzen, waardoor servicegerichtheid, processen en onderlinge samenwerking zowel binnen de poliklinieken als daarbuiten beter verlopen.

Concreet houdt dit in dat:
– Je leidinggeeft aan de verschillende poliklinieken;
– Je verantwoordelijk bent voor de bedrijfsvoering, personeelsbeleid, kwaliteit van geleverde zorg en financiële gezondheid van de poliklinieken binnen jouw cluster;
– Je oplossingen kan zien voor (logistieke) knelpunten en mogelijkheden tot samenwerking kan identificeren. Zowel binnen als buiten jouw cluster, maar zeker ook: Zowel binnen als buiten het Beatrixziekenhuis;
– Je de samenwerking zoekt met verschillende medisch specialisten.

3 redenen waarom dit iets voor jou is
• Omdat je strategisch/tactisch onderlegd bent;
• Omdat je ervaring hebt met logistieke processen;
• Omdat je stevig in je schoenen staat en goed samen kan werken met alle partijen, waaronder ook medisch specialisten.

3 redenen waarom dit niets voor jou is
• Omdat je operationeel beter tot je recht komt;
• Omdat je moeite hebt de gevolgen van jouw keuzes afdeling overstijgend in te zien;
• Omdat logistieke processen niet jouw interesse hebben.

Functie eisen

• Minimaal HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting management, bedrijfskunde en/of (zorg)logistiek;
• Uitstekend bedrijfsmatig inzicht en analytisch vermogen;
• Ervaring met het inrichten en aansturen van zorg logistieke processen;
• Uitstekende leidinggevende capaciteiten;
• Ruime ervaring met het werken in een multidisciplinaire omgeving waarbij sprake kan zijn van tegengestelde belangen;
• Uitstekende verbindende en communicatieve vaardigheden.

Aanbod


– Een uitdagende baan bij een van de best beoordeelde ziekenhuizen van Nederland voor 32 – 36 uur per week;
– De inschaling voor deze functie is marktconform;
– Een uitstekend pakket algemene en secundaire arbeidsvoorwaarden; je bouwt automatisch pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn. Ook is het mogelijk je via Rivas Zorggroep collectief te verzekeren voor ziektekosten;
– De mogelijkheid zelf je aanvullende arbeidsvoorwaarden te kiezen (MKA regeling Zorg). Onder bepaalde voorwaarden kun je een gedeelte van je brutosalaris, vakantie-uren, vakantiegeld of eindejaarsuitkering gebruiken om bijvoorbeeld voordelig een fiets, laptop of telefoon te kopen.

Inlichtingen

Neo-Mundo is een search en adviesbureau in de zorg en werft de Manager Poliklinieken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Alies ten Doeschate, Consultant bij Neo-Mundo via 010-7600985 of info@neo-mundo.nl.

Sollicitatie

Solliciteren doe je door vóór 10 december een CV en motivatie achter te laten. De eerste gesprekken vinden plaats bij Neo-Mundo in Rotterdam. Een digitaal assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

Solliciteren