Introductie

Ben jij een ervaren huisarts die toe is aan een uitdagende functie als Medisch Directeur?
Neo-Mundo werft een Medisch Directeur, die naast de algemeen directeur, meedenkt en beslist over het medisch beleid en de strategie van de ketenzorggroep. Heb jij in eerdere (neven) functies ervaring opgedaan met beleidsontwikkeling en management, wil je meebouwen aan de verdere ontwikkeling en groei van een organisatie en daarnaast iets voor je collega-huisartsen betekenen?

Dan is IZER, een organisatie van en voor huisartsen in de regio Rotterdam-Rijnmond, op zoek naar jou.

Functie

Als Medisch directeur ben je de evenknie van de Algemeen directeur van IZER en zorg je in de eerste plaats voor de verdere ontwikkeling van het medisch (strategisch) beleid. Je bent verantwoordelijk voor de vertaling van het vastgestelde medisch beleid naar concrete doelstellingen en de realisatie daarvan in het werkveld van IZER. Je hebt een duidelijke visie op ontwikkelingen en kansen voor de eerstelijns ketenzorg en weet hiervoor draagvlak te realiseren. Ook bij medewerkers, waarvoor je tevens aanspreekpunt bent op medisch inhoudelijk vlak.

Daarnaast is belangenbehartiging en vertegenwoordiging van huisartsen een belangrijke kerntaak. De Medisch directeur is medisch inhoudelijk boegbeeld van IZER en vertegenwoordigt IZER in relevante netwerken. Het is van belang dat je de dialoog aangaat, niet alleen met huisartsen maar ook met zorgverzekeraars, medewerkers en belangenorganisaties. Je bent op de hoogte van ontwikkelingen die er spelen en bent bekend met strategisch relatiebeheer. Een echte netwerker.

Aanbod

IZER biedt jou een uitdagende baan voor 24-32 uur per week in een organisatie met ervaren mensen in de eerstelijnszorg. Een opdracht waar je als leidinggevende de mogelijkheid krijgt om samen met de teams en je collega’s uit te blinken en bij te dragen aan de groeiende organisatie IZER.
Afhankelijk van jouw opleiding en ervaring biedt IZER een passende salariëring conform Wet normering topinkomens.

Functie-eisen

• Een afgeronde opleiding geneeskunde en BIG geregistreerd
• Recente en substantiële ervaring als praktiserend huisarts
• In eerdere (neven) functies ervaring opgedaan met beleidsontwikkeling en management
• Kaderopleiding Beleid en Beheer gevolgd of bereid die te volgen
• Een energieke en enthousiasmerende persoonlijkheid met een drijfveer om zaken voor elkaar te krijgen
• Visie op huisartsen/ketenzorg en de kansen en mogelijkheden in de toekomst
• Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden
• Netwerker

Organisatie

IZER is een organisatie van en voor huisartsen in de regio Rotterdam-Rijnmond, die zich inzet voor de kwaliteitsverbetering van de zorg aan chronisch zieken en ouderen. IZER streeft dit doel na door het vergroten van de kennis van hun zorgverleners, het ondersteunen van de huisarts en het creëren van een sterk netwerk door samenwerkingsafspraken met eerste en tweedelijns zorgaanbieders te maken. Inmiddels zijn meer dan 200 huisartsen in de regio bij IZER aangesloten.

IZER biedt:
• Richtlijnen, (financiële) afspraken en ondersteuning voor de zorgpaden Diabetes, Astma/COPD, CVRM en binnenkort ook voor Kwetsbare ouderen.
• Samenwerkingsafspraken over de zorgpaden met eerste en tweedelijns ketenpartners; podotherapeuten, pedicures, diëtisten, fysiotherapeuten en ziekenhuizen.
• Ondersteuning van de huisarts door optimaal inzetten van praktijkverpleegkundigen Somatiek en GGZ.

Inlichtingen

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Floor Bovens, consultant bij Neo-Mundo, op 010-7600985.

Reageren op deze vacature is niet meer mogelijk. Bekijk onze Vacature pagina voor een overzicht van actuele vacatures.