Mijn naam is Joris Tukker, Consultant Recruitment bij Neo-Mundo, en op dit moment alweer een half jaar op opdracht bij Argos Zorggroep. Argos Zorggroep is een ouderenzorgorganisatie in de regio Rotterdam. Als ik terugdenk aan deze leerzame periode kan ik wel zeggen dat deze periode echt voorbijgevlogen is. Dat komt naast mijn leuke collega’s, ook door de mooie uitdagende opdracht die ik bij Argos Zorggroep mag doen.

Net als veel andere ouderenzorgorganisaties ervaart Argos Zorggroep de gevolgen van een krappe arbeidsmarkt. Dit heeft hun aangezet het gehele recruitment onder de loep te nemen en daar kom ik in beeld. Mijn opdracht gaat namelijk in op alle facetten van recruitment. Zo houd ik me bezig met het optimaliseren van het werving en selectieproces, het bedenken van nieuwe wervingsstrategieën, het verbeteren van het niveau van selecteren, en ook informatie ophalen over het inwerken van nieuwe medewerkers.

Tijdens dit half jaar heb ik samen met Argos Zorggroep al een aantal mooie successen mogen vieren. Zo hebben we speeddates georganiseerd waarbij we verzorgenden IG, verpleegkundigen, gastvrouwen en zorgondersteuners hebben kunnen aannemen. Op deze 3 avonden hebben we totaal 500 kandidaten mogen ontvangen, waarvan 120 kandidaten zijn uitgenodigd voor een meeloopdag! Ook hebben we voor leerling-verzorgenden IG assessments in het selectieproces verwerkt. Hiermee proberen we het succes van de Argos Academie, die extra belangrijk is in deze krappe arbeidsmarkt, verder te vergroten.

Komende tijd hoop ik dat ik samen met Argos Zorggroep nog nieuwe successen kan vieren. Zo zijn we op dit moment de werving en selectieprocessen aan het vormgeven, en daarnaast gaan we ook experimenteren met verschillende wervingsstrategieën, waardoor we nog meer nieuwe medewerkers mogen verwelkomen.

Wil jij dit ook voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Neo-Mundo via info@neomundo.local of bel 010-7600985.