Afgelopen maandag hadden wij, een deel van het Neo-Mundo team, een moment om stil te staan bij onze visie, plannen en dromen. Letterlijk met zijn allen om de tafel om te bespreken waar we staan als organisatie, maar zeker ook als individuele (junior) consultants. Wanneer je overal in het land verschillende soorten opdrachten vervuld binnen het zeer diverse zorglandschap, is een moment van collectief ‘stilstaan, reflecteren en plannen maken’ even als thuiskomen. Ikzelf bijvoorbeeld, ben zelf sinds mijn eerste werkdag bij Neo-Mundo werkzaam als adviseur in het Erasmus MC. Een ontzettend leuke opdracht rondom de nieuwbouw in een organisatie waar veel gebeurd is en nog steeds gebeurt.

Maandag realiseerde ik me hoeveel werk mijn collega’s hebben verzet terwijl ik mijn werkdagen doorbracht in het (prachtige) nieuwe ziekenhuis. En zij hebben maandag op hun beurt kunnen zien waar ik mij mee bezig heb gehouden de afgelopen acht maanden tijdens een rondleiding door het gloednieuwe Erasmus MC. Met als hoogtepunten de dagbehandeling en de ziekenhuisapotheek, de units waar mijn focus lag het eerste half jaar van mijn opdracht. En uiteraard als grande finale: een foto bij Ollie.

Afgelopen juni schreef ik op de site over onze businessretreat en hoe snel de ontwikkelingen waren gegaan in het jaar voorafgaand aan onze trip naar Valencia: Neo-Mundo was gegroeid en barstte van de ideeën voor nieuwe diensten en uitbreiding van ons team. Ik had toen niet durven dromen dat ik nu, vijf maanden na ons bezoek aan de Spaanse zon, vijf collega’s rijker zou zijn. En al zeker niet dat onze jongste dienst ‘Recruitment on the job’ inmiddels de zoektocht van diverse zorgorganisaties naar nieuwe medewerkers aan het verlichten is.

Hoewel ik het ontzettend jammer vind dat mijn taak in het Erasmus er aan het einde van 2018 op zal zitten, kan ik niet wachten om samen met ons groeiende Neo-Mundo team de zorg nog beter te maken!

Alies ten Doeschate – Consultant