Introductie

Ben jij op zoek naar een maatschappelijke rol waarbij jij je kunt inzetten voor de meest kwetsbare personen in onze samenleving? Wil jij dit doen bij een organisatie die gepassioneerd is om te werken vanuit impact maken, samen doen en een stapje extra zetten waar anderen stoppen, vormgegeven vanuit een christelijke motivatie? En ben jij daarnaast in staat te schakelen over meerdere niveaus en externe vraagstukken te vertalen naar intern beleid?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie

Namens het Leger des Heils zijn wij op zoek naar een Strategisch Beleidsadviseur voor de regio Noord-West Nederland. De regio Noord-West Nederland strekt zich uit van Delft tot aan Den Helder en heeft haar regiokantoor in Den Haag.

Als Strategisch Beleidsadviseur heb je een drieledige functie: je bent in het beleidsdomein vertaler, verbinder, en vertegenwoordiger voor de regio Noord-West van het Leger des Heils.

Dit omvat:

 • Het ophalen van inhoudelijke en strategische informatie bij externe stakeholders, op een organisatie- en politiek sensitieve wijze;
 • Het vertalen van deze informatie en beleidslijnen naar begrijpelijke beleidsstukken en regionale aanpak voor intern gebruik. Hierbij neem je de missie en visie van het Leger des Heils in acht;
 • Het landelijk sparren met collega adviseurs van het Leger des Heils uit de andere regio’s en het contact met externe stakeholders. Je bent hier dus een belangrijke schakel tussen intern en extern, en vertegenwoordigt de belangen van de organisatie.
 • Daarnaast zul je de directie ondersteunen en adviseren op strategische vraagstukken en je ook in het netwerk begeven als inhoudelijk expert.

Aanbod

Het Leger des Heils biedt jou:

 • Een veelzijdige functie voor 32- 36 uur per week;
 • Een aanstelling voor in eerste instantie één jaar, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren;
 • Inschaling volgens de CAO Sociaal Werk, schaal 10. Deze loopt van minimaal €3.361 tot maximaal €4.830 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week;
 • Volledige reiskostenvergoeding als je met het OV reist, een fietsregeling met extra reiskostenvergoeding en een kilometervergoeding van maximaal € 163,20 netto per maand als je met de auto reist (afhankelijk van reisafstand en werkdagen);
 • Pensioenopbouw via Pensioenfonds Zorg & Welzijn;
 • 170 verlofuren per jaar o.b.v. een 36-urig dienstverband;
 • Recht op maximaal 36 vitaliteitsuren (afhankelijk van leeftijd);
 • Diverse secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een individueel keuzebudget met daarin een eindejaarsuitkering van 8,3% per jaar, € 10,- per maand tegemoetkoming zorgkosten en een vakantietoeslag van 8% per jaar;
 • Een aantrekkelijk en passend aanbod van trainingen en opleidingen via de LdH Academie, gericht op jouw werkgebied. Ook bouw je maandelijks een loopbaanbudget op die je voor je eigen ontwikkeling kunt inzetten.

Functie-eisen

 • Je beschikt minimaal over HBO+ werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring op (strategisch) beleidsniveau, bijvoorbeeld als beleidsadviseur of beleidsmedewerker, bij voorkeur bij een gemeente of in het sociaal domein;
 • Je bent in staat te schakelen op tactisch/strategisch niveau en kunt van buiten naar binnen, en vice versa, blijven kijken;
 • Je brengt structuur, staat stevig in je rol en durft de kritische vragen te stellen;
 • Je bent christen en kunt aangeven wat dit voor jou betekent. Wil je meer daarover weten, zie: www.legerdesheils.nl/identiteit.

Organisatie

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verleent zij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor de 75.000 mensen die van de diensten van het Leger gebruik willen maken.

Het Leger des Heils wordt gekenmerkt door vasthoudendheid, gedrevenheid, passie, vakmanschap, ‘straat’ ervaring en een pragmatische aanpak. Vanuit christelijke waarden bieden zij kinderen, jongeren en volwassenen in kwetsbare situaties een nieuw perspectief op een zinvol leven, in een geaccepteerde positie in de samenleving, nu en in de toekomst.

Inlichtingen

Neo-Mundo is een search en adviesbureau in de zorg en werft de Strategisch Beleidsadviseur. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sarina de Jong en/of Lisa Maas, consultants bij Neo-Mundo via 06-15 26 36 06 of 06-28 92 63 82 of info@neo-mundo.nl. Wij zijn ook via WhatsApp bereikbaar.

Sollicitatie

Solliciteren doe je door uiterlijk maandag 10 april een CV en motivatie achter te laten, aangevuld met het antwoord op de vraag wat het geloof voor jou betekent in jouw dagdagelijkse handelingen.

De procedure bestaat uit twee gesprekken en een e-assessment bij Neo-Mundo. De kandidaten met de meeste raakvlakken op ervaring en competenties, gaan op gesprek bij het Leger des Heils.

Reageren op deze vacature is niet meer mogelijk. Bekijk onze Vacature pagina voor een overzicht van actuele vacatures.