Op 6 december was het weer zover, een training voor het traineeship Talent for Care! Deze keer was de eer aan Neo-Mundo om ons als trainees meer bij te brengen over het onderwerp Personal Branding. Iets waar Neo-Mundo zelf veel mee bezig is, maar waar zij ook kandidaten in adviseren tijdens de wokshop Carrière Wijzer Zorg en de loopbaantrajecten. Wie ben je, wat wil je dat mensen van je zien en wat is jouw unieke product-markt combinatie? Allemaal vragen waar je je mee bezig kunt houden als je op zoek bent naar jouw logische volgende stap is. Hier bestond dan ook de ochtend uit, na pitchen en het geven van feedback over elkaars CV’s was het woord aan Mijke Eggink. Zij inspireerde met tips en tricks en liet het belang van personal branding inzien.

Na de lunch was het tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken. We gingen op sollicitatiegesprek. Na eerst de tijd te hebben gehad om ons voor te bereiden ging je bij een van de consultants op sollicitatiegesprek. Hoe steek je zo’n gesprek in? Wat zegt je houding? En hoe leg je bruggetjes tussen jouw carrière en de gevraagde functie? Leerzaam om hierover de visie van een expert te horen en te zien hoe andere trainees een dergelijk gesprek aanpakken.

Uiteraard sloten wij, zoals Neo-Mundo en Talent for Care betaamd, deze leerzame en inspirerende dag af met een gezellige borrel! Als ik nu terugkijk op de dag van gisteren is er bewustwording gecreëerd over het belang van personal branding, het belang van ‘van buiten naar binnen kijken’ (wat heb ik te bieden?) en het feit DAT wij eigenlijk al veel meer te bieden hebben dan wij zelf beseffen.

Bedankt Neo-Mundo!