Er is een tijd van komen en een tijd van gaan.. Helaas gaat Ingrid Neo-Mundo eind deze maand verlaten. In haar laatste week deelt ze graag hoe ze haar tijd bij Neo-Mundo heeft ervaren.

November 2017, mijn start als consultant bij Neo-Mundo. Alles nieuw en alles spannend, maar meteen ook een warm bad. Hier ben ik op mijn plek en hier mag ik groeien. Dat voelde ik meteen. En niets bleek minder waar kan ik nu zeggen. Een achtbaan van groei mét een heel fijn vangnet ben ik ingestapt. En nu is het tijd om uit te stappen. Per 1 juni ga ik de achtbaan, of beter gezegd dit pretpark, verlaten. Een ontzettend dubbel gevoel kan ik wel zeggen. In deze blog neem ik jullie mee in mijn terugblik.

1 november 2017, mijn eerste dag. Met de trein heen en met “mijn eigen” auto terug. Een goed begin. Een nog beter begin was het warme onthaal van mijn collega’s: toen nog met twee. Wauw, hier hebben we meteen het eerste besef moment: wat is Neo-Mundo gegroeid de afgelopen jaren en wat is het fantastisch dat ik daar een rol in heb mogen spelen.

Als consultant van Neo-Mundo houd je je eigenlijk bezig met twee zaken die (misschien?) gek genoeg heel veel overeenkomsten hebben. Werving en Selectie (van het midden en het hoge segment van de zorg) en consultancy opdrachten bij zorgorganisaties. Beide gaan over het ontdekken van de vraag achter de vraag en het doen van een snelle organisatie analyse. Wat (en wie) is er nodig en hoe kan dit resultaat bereikt worden?

Werving en selectie bij Neo-Mundo gaat niet over CV’s schuiven of koste wat het kost mensen proberen te plaatsen. Het gaat over mensen leren kennen, snappen of de organisatie én kandidaat gelukkig gaan worden van deze match en over een langdurige relatie aangaan. Het was dan ook snel dat de werving en selectie mijn hart veroverde.

Ook de consultancy opdrachten heb ik altijd met veel passie en plezier gedaan, van analyse opdrachten tot projectleider van een nieuwbouwproject van een verpleeghuis, tot strategisch beleidsadviseur in een ziekenhuis en interim manager bij een thuiszorgorganisatie. Alles heb ik mogen ervaren en leren om zo te ontdekken waar mijn hart echt sneller van gaat kloppen.

Maar misschien nog wel het meest bijzondere aan Neo-Mundo zijn de mensen. Iedereen zo anders en zo passend als een team! De humor, de drive, de eigenzinnigheid en de gezelligheid: alles zorgde ervoor dat ik ontzettend veel geleerd heb, fouten heb mogen maken, heel veel gelachen heb en zonder problemen 4 dagen met mijn collega’s naar het buitenland ging. Huh naar het buitenland? Ja zeker! Elk jaar (met uitzondering van 2020 natuurlijk) “sloten” we ons op in een zonnig oord om te werken aan de strategie en visie van het komende jaar. Natuurlijk vergezeld met een hapje, een drankje en een misschien zelfs een dansje.

Ook persoonlijk heb ik veel mogen groeien de afgelopen jaren. Mede door het traineeship van Talent for Care dat ik heb mogen volgen. Mijn grootste groeipunt bevestigde mijn opdrachtgever vorige week. Ze gaf aan dat ze het zo waardeerde dat ik vanuit rust zo dicht bij mezelf kon blijven. Dit was zeker niet het geval toen ik binnenkwam bij Neo-Mundo. Een reis van überhaupt voelen wat ik ergens van vind en dit vervolgens durven uitspreken naar een vanzelfsprekendheid dat dit gewoon kan en mag. Zo’n reis kun je alleen maken in een veilige omgeving waarin je zo nu en dan een spiegel voorgeschoteld krijgt én uit je comfort zone mag gaan. Altijd werd ik gestimuleerd, ook als dat betekende dat ik naast mijn werk bij Neo-Mundo ook nog mijn eigen bedrijf wilde opzetten,

Ik ben meer dan dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen (van Neo-Mundo en mijn opdrachtgevers!), de lessen die ik heb geleerd en het oneindige vertrouwen dat ik gekregen heb. Een ding is zeker, ik ga Neo-Mundo ontzettend missen!

Denk je nu ”jeetje Ingrid, wat dom dat je weggaat”? Dan heb ik goed nieuws! Neo-Mundo is namelijk op zoek naar nieuwe collega’s en solliciteren kan nog! Behoefte aan een oriënterend gesprek? Neem vooral contact op via info@neomundo.local of 010 76 00 985.