Eric de Haas (57) heeft al een rijke carrière achter de rug buiten én binnen de zorg. Bij zijn overstap van het bedrijfsleven naar de zorg, kwam hij in contact met Mijke Eggink (Neo-Mundo). Mijke heeft hem o.a. geholpen om de aansluiting vanuit zijn ervaring met de zorg helder te krijgen. Mede hierdoor is hij in de zorg terechtgekomen en start nu, 9 jaar later samen met zijn vrouw een nieuw avontuur: ze openen Het Andere Wonen Zilverpoort.

Overstap naar de zorg

Eric heeft jaren als manager bij Achmea gewerkt. Hier kwam Mijke in 2012 langs om te spreken over loopbaancoaching en de mogelijkheid tot overstappen naar de zorg. “Haar verhaal sprak me aan, dus hebben we een afspraak gemaakt en stelden we een plan van aanpak op hoe ik richting een overstap naar de zorg toe kon werken. Samen met Mijke en Jenneke Ewals (Talent for Care) heb ik gekeken naar wie ik nu eigenlijk ben, wat ik meebreng naar de zorg en welke functie/ sector dan het beste bij mij zou passen.”

Eric is geen specialist, maar een generalist: “Vanuit mijn achtergrond als econoom ben ik van mening dat je het pas kunt uitgeven als je het binnen hebt. De ziekenhuiswereld was in 2012 logistiek georganiseerd, dit trok mij dus minder. Je moet zorgen dat je financiën op orde zijn: dit was op veel plekken in de ouderenzorg op dat moment niet het geval. Deze sector paste op dat moment dus goed bij wat ik zocht in een baan. Zo ben ik bij Vitalis in Eindhoven terechtgekomen.”

Tijd voor een nieuwe stap

Na zijn baan bij Vitalis heeft Eric de afgelopen jaren verschillende managementfuncties bekleed in de gehandicapten- en ouderenzorg, uiteindelijk steeds op afdelingen met dementerenden. Met alle ervaringen die hij hier heeft opgedaan, was hij toe aan iets nieuws. Dus heeft hij afgelopen maand samen met zijn vrouw Sibylla een vestiging binnen een franchiseconcept geopend: Het Andere Wonen Zilverpoort. Een alternatieve woonvorm waar 16 mensen met dementie kunnen wonen en waar zelfs plek is voor echtparen. Eric: “Wat Het Andere Wonen concept uniek maakt, is dat wij als ondernemers ook op locatie wonen. Hier ligt de nadruk niet op de zorg, maar op hoe we met elkaar een mooie dag kunnen hebben. Dat de zorg aanwezig is, is een gegeven.”

Op de vraag wat hem heeft geholpen bij de overstap naar de zorg, antwoordt Eric: “Mijke heeft inzicht in de zorg. Niet alle sectoren zijn hetzelfde en samen keken we goed naar wat er bij mij past en wat niet. Ook heeft Mijke goed in beeld wat er in de verschillende sectoren binnen de zorg speelt en kwam ik door haar grote netwerk in contact met relevante personen in de zorg. Op kennis- en contactengebied heeft het mij dus erg geholpen en is het uiteindelijk gelukt in de zorg te starten én te blijven.”

Je hoeft dus niet uit de zorg te komen om vernieuwend te zijn in de zorg, dit laat Eric ook zien. Durf verder te kijken dan het ideale profiel. Een boodschap die wij graag overdragen aan onze opdrachtgevers én professionals die de overstap naar de zorgsector willen maken.

Wij wensen Eric en Sibylla heel veel succes met het Andere Wonen Zilverpoort!
Meer informatie over het Andere Wonen Zilverpoort? Neem een kijkje op de website of de Facebookpagina!

Foto: Eric en Sibylla bij de bouw van het appartementencomplex, bron Facebookpagina het Andere Wonen Zilverpoort.