Ik ben Lennart de Vries en als consultant 1,5 jaar in dienst bij Neo-Mundo. Ik houd van analytisch en strategisch bezig zijn, en ben daarnaast een mensgerichte verbinder. Met deze eigenschappen wil ik de zorgsector een stukje beter te maken. Voor zowel patiënten als voor zorgmedewerkers.

Ik ben afgestudeerd als neurobioloog om onderzoek te doen naar hersenziekten. Waanzinnig interessant, maar de carrièremogelijkheden pasten niet goed bij mij. Ik wil mensen helpen en concreet iets bijdragen met mijn analytische en sociale vaardigheden. Zo ben ik de zorg ingerold via een onwijs gaaf management traineeship voor de zorg van Talent for Care. Tijdens dit traject heb ik als consultant opdrachten bij 6 verschillende zorgorganisaties gedaan in 2 jaar tijd. Ik merkte dat ik netwerken leuk vond en er goed in was. Ook beviel de afwisseling en de tijdelijkheid van de opdrachten. Je komt ergens met een frisse, analytische en verbazende blik binnen om een probleem/project aan te pakken, door een analyse, plan van aanpak en de daadwerkelijke uitvoering hiervan.

Na 2 jaar traineeship was het voor mij dan ook duidelijk: ik wil meer van dit soort adviesopdrachten doen. En ik had in die 2 jaar nog maar een klein deel van de zorgsector gezien, met een bescheiden netwerk dat ik graag uit wilde bouwen. Daarom was de overstap als consultant naar Neo-Mundo een plek waar alles samenkwam:

  • Een plek waar ik verder kan leren in zorgorganisaties te adviseren, en daar projecten/programma’s te doen (+- 3dagen/week). Vooral verandertrajecten spreken me erg aan.
  • De zorgsector in rap tempo verder ontdekken en aan mijn netwerk bouwen door werving & selectie van zorgmanagement (+- 1 dag /week). Ik heb gemerkt dat je onwijs veel waarde aan een zorgorganisatie toe kan voegen als je daar de juiste persoon plaatst. Om dit goed te doen moet je snel kunnen begrijpen wat de opdracht voor deze manager is, hoe de cultuur is etc. om hier vervolgens de juiste persoon bij de selecteren. Echt een vak apart!
  • Mijn opgedane kennis en ervaring delen door junioren begeleiden bij hun inhoudelijke opdracht en zo bij te dragen aan hun ontwikkeling (halve dag per week).
  • Volop meedraaien en meebeslissen in de bedrijfsvoering van Neo-Mundo om zo te leren wat er allemaal bij komt kijken om een adviesbureau te runnen in de zorg (halve dag per week). En dat samen met jonge, slimme en prettig gestoorde collega’s!