Semco

Ons gedachtegoed

Neo-Mundo doet dingen graag net even anders

Niet alleen onze werkwijze, maar ook de manier waarop wij georganiseerd zijn, is niet alledaags. Wij omarmen namelijk de principes van ‘Semco’, waarbij alle conventionele regels overboord gegooid worden. Vrijheid, eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen en transparantie staan voor ons hierbij centraal. Nu denk je misschien: Wat houdt dat dan precies in? Dit leggen wij graag aan je uit.

Semco-stijl bij Neo-Mundo

Het werken volgens Semco-stijl betekent dat iedereen met elkaar verantwoordelijk is voor het succes van Neo-Mundo. In praktijk betekent dit dat wij als bedrijf geen hiërarchie kennen. In plaats daarvan werkt Neo-Mundo onder andere met cellen: dit zijn teams waarbinnen consultants uit dezelfde regio met elkaar samenwerken. Binnen deze cellen werken consultants op junior, medior en senior niveau, welke aanwezig zijn in een vrijwel gelijke verhouding. Dit onderscheid maken wij alleen op basis van werkervaring en daarin de complexiteit van de opdrachten die consultants uitvoeren; verder is iedereen gelijk in zijn of haar aandeel binnen Neo-Mundo. De koers en bedrijfsplannen worden in gezamenlijkheid opgesteld. Dit doen wij door middel van maandelijkse overleggen en een jaarlijks business retreat waarin we de toekomstplannen van Neo-Mundo bepalen.

Werken volgens dit gedachtegoed levert ons een hoop voordelen op. Echter, het vraagt het ook wat van ons: een bepaalde mentaliteit, zelfstandigheid, een groot verantwoordelijkheidsgevoel, proactiviteit, onderling vertrouwen en commitment richting de organisatie.

Denk jij nu, dit past ook perfect bij mij? Neem dan een kijkje bij onze vacatures of neem contact met ons op voor een kop koffie via info@neo-mundo.nl.

De voordelen?

  • Het creëert eigenaarschap.
  • Aandacht voor ondernemerschap en de kans om je daarin te ontwikkelen.
  • Eigen inbreng is niet alleen gewenst maar wordt ook gewaardeerd.
  • Door afwijken van in beton gegoten functies, rollen en taken ontstaat er ruimte om iedereen in te zetten op zijn/haar kwaliteiten en affiniteiten.
  • Eigen verantwoordelijkheid resulteert in vrijheid en flexibiliteit in de indeling van jouw eigen werkweek.
  • Het draagt bij aan werkplezier, efficiëntie en de toekomstbestendigheid van de organisatie.