Introductie

LET OP! FUNCTIE-EISEN HERZIEN PER 21-05-2019.

De vorming van een hecht team en het optimaliseren van processen zijn belangrijk voor jou. In deze dynamische functie houd je je onder andere bezig met het ontwikkelen van businesscases. Samen met jouw team en de medisch specialisten streef je ernaar de optimale dienstverlening neer te zetten voor de patiënten. Wil jij jouw capaciteiten en ervaring inzetten op de afdeling radiologie van een van de beste ziekenhuizen van Nederland?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie

Voor de afdeling Radiologie van het Rivas Beatrixziekenhuis zoeken wij een enthousiast en resultaatgericht Afdelingshoofd Radiologie. De afdeling bestaat uit de locaties Beatrixziekenhuis in Gorinchem en de buitenpolikliniek te Leerdam. Op deze locaties biedt Rivas een ruim aanbod onderzoeksmodaliteiten, zoals CT, MRI, Echografie, Angiografie, Mammografie en uiteraard Algemene radiologie.
Als Afdelingshoofd Radiologie geef je leiding aan een team van ongeveer 70 radiodiagnostisch laboranten en administratief medewerkers. Je ressorteert onder de Manager Zorg en Bedrijfsvoering en werkt nauw samen met de vakgroep Radiologie, bestaande uit 6 radiologen. De dagdagelijkse, operationele aansturing is belegd bij diverse coördinatoren die worden aangestuurd door het Afdelingshoofd Radiologie. Daarnaast vertaalt het Afdelingshoofd radiologie de strategie en visie van de organisatie naar tactisch en operationeel beleid voor de afdeling.

In het realiseren van de hiervoor genoemde ambities is het Afdelingshoofd Radiologie verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en een goede kwaliteit van dienstverlening. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met medisch specialisten en andere afdelingshoofden. De functie kent een grote focus op (zorg)logistieke processen waarbij de planning van patiënten op de radiologie de komende periode van aanbodgestuurd naar vraaggestuurd zal moeten worden ingericht. Je signaleert knelpunten en neemt initiatief voor ideeën over andere werkwijzen, waardoor servicegerichtheid, processen en onderlinge samenwerking beter verlopen.

Aanbod

• Een uitdagende baan bij een van de best beoordeelde ziekenhuizen van Nederland voor 32 – 36 uur per week;
• Een marktconform salaris (FWG 60 ziekenhuis CAO)
• Een uitstekend pakket algemene en secundaire arbeidsvoorwaarden;
• De mogelijkheid zelf je aanvullende arbeidsvoorwaarden te kiezen (MKA regeling Zorg). Onder bepaalde voorwaarden kun je een gedeelte van je brutosalaris, vakantie-uren, vakantiegeld of eindejaarsuitkering gebruiken om bijvoorbeeld voordelig een fiets, laptop of telefoon te kopen.

Functie-eisen

• Een hbo-diploma bij voorkeur in de richting management of bedrijfskunde;
• Uitstekend bedrijfsmatig inzicht en analytisch vermogen;
• Ruime ervaring met het inrichten en aansturen van (logistieke)werkprocessen;
• Uitstekende leidinggevende capaciteiten;
• Ruime ervaring met het werken in een multidisciplinaire omgeving waarbij sprake kan zijn van tegengestelde belangen;
• Uitstekende verbindende en communicatieve vaardigheden.

Organisatie

Het Beatrixziekenhuis is een compleet basisziekenhuis met locaties in Gorinchem en Leerdam. Met een groot aantal gedreven professionals staat het Beatrixziekenhuis garant voor hoogwaardige medisch specialistische zorg; veilig, snel, kleinschalig, betrokken en dichtbij. Het Beatrixziekenhuis maakt deel uit van de Rivas Zorggroep, een ketenorganisatie met bijna alle vormen van zorg en is centraal gelegen in het land.

De Raad van Bestuur Rivas Zorggroep en de directie van het Beatrixziekenhuis voorzien de komende jaren dat de uitwerking van het concept `De juiste zorg op de juiste plaats` door overheid en zorgverzekeraars verder zal worden gestimuleerd. Dit betekent voor Rivas dat zij een uitgebreide samenwerking zal zoeken met andere zorgverleners waarin met alle zorgsoorten de zorg voor de patiënt geoptimaliseerd wordt. Hierbij zullen regionale en landelijke netwerken een belangrijke rol spelen. Rivas Zorggroep heeft de ambitie het keten-denken verder te ontwikkelen en hierbij over de grenzen van de eigen organisatie heen te kijken.

Voor het Beatrixziekenhuis betekenen deze ontwikkelingen verschuiving van zorg van klinisch naar poliklinisch en diagnostiek, maar ook naar de eerste en nulde lijn of naar andere zorginstellingen. Dit brengt de noodzaak met zich mee om continu aandacht te hebben voor het efficiënt en effectief inrichten van de processen voor onze patiënten. Daarbij creëren wij kansen door een andere rol aan te nemen in het netwerk waar de zorg geboden wordt.

Inlichtingen

Neo-Mundo is een search en adviesbureau in de zorg en werft het Afdelingshoofd Radiologie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Alies ten Doeschate, Consultant bij Neo-Mundo via 010-7600985 of info@neo-mundo.nl.

Reageren op deze vacature is niet meer mogelijk. Bekijk onze Vacature pagina voor een overzicht van actuele vacatures.