Ik ben vandaag precies 3 maanden in dienst bij Neo-Mundo. Een bijzondere periode door het Covid-19 virus.

Ik houd van analytisch en strategisch bezig zijn, en ben daarnaast een mensgerichte verbinder. Met deze eigenschappen wil ik de zorgsector een stukje beter te maken. Uiteraard voor de patiënten, maar temeer nog voor alle zorgmedewerkers.

Al deze aspecten zijn mooi samengekomen bij Neo-Mundo. Ik ben vlot aan de slag gegaan als interim programmaleider Gezond Roosteren bij Frion in Zwolle. Gelijktijdig bezig met meerdere werving en selectietrajecten. De afwisseling is compleet met de interne bedrijfsvoering, wat we als consultants grotendeels zelf doen volgens Semco-stijl. Erg interessant om met zo’n open en transparante bedrijfsvoeringsfilosofie te pionieren. Ik kon meteen aan de slag met de zaken optimaliseren die mij opvielen, zoals contracten, marketing, en functieprofielen. Business as usual dus.

En toen… kwam er ineens een andere werkelijkheid met het Covid-19 virus. De veerkrachtige manier waarop de zorgsector daarmee omgaat is bewonderenswaardig. Ik beleef het in de volle breedte, vanaf mijn directe collega’s tot aan onze opdrachtgevers. Zo gaan we in de zwaar getroffen gehandicaptenzorg door met het gezond roosteren bij Frion, uiteraard in aangepaste vorm. Juist nu is een continuïteit voor de cliënt cruciaal. Juist nu is duurzame inzetbaarheid van zorgcollega’s belangrijker dan ooit.

De zorgsector kijkt, naast de waan van iedere coronadag, ook vooruit. Hoe gaan we straks verder? Leiderschap en visie van managers en bestuurders zijn hierbij hard nodig. Daarom zijn we vanuit Neo-Mundo juist ook tijdens corona druk bezig met het matchen van bestuurders en managers met organisaties.

Zo staat de hele zorgsector op haar kop. De saamhorigheid, veerkracht en het doorzettingsvermogen  die de sector momenteel toont zijn ontzagwekkend. Ondanks alle ellende van vandaag de dag, stemmen deze aspecten mij optimistisch over de toekomst van een sector die nooit meer zal zijn ‘als toen, vóór corona’.