Na twee jaar in Nederland te zijn gebleven, mochten we dit jaar tijdens ons Business Retreat weer in het buitenland vertoeven. En het lijkt een traditie te worden, maar ook dit jaar waren wij in Spanje te vinden! Een uur boven Barcelona, in het stadje Sant Feliu de Guixols, stond villa Maricel: onze homebase gedurende drie dagen. Een plek met prachtig uitzicht, waar mooie verhalen zijn verteld, we heerlijk gegeten en we ook vreselijk veel gelachen hebben.

We gingen hier niet zomaar naartoe, maar met een missie! Onder begeleiding van Ronald Innemee en Patricia de Sain-Innemee hebben wij ons tijdens het Business Retreat met verschillende onderwerpen beziggehouden op het gebied van persoonlijke-, team- en organisatieontwikkeling. We leerden elkaar nog beter kennen door verschillende levenslijnen te maken, elkaar (en jezelf) complimenten te geven en buiten het programma om goede gesprekken met elkaar te voeren.

Ook op teamniveau zijn we een laag dieper gegaan. Door middel van organisatieopstellingen en een oefening met Insights kleuren, weten we nog beter hoe onze organisatie op dit moment in elkaar zit, welke kwaliteiten en talenten we van elkaar kunnen benutten en welke plek iedereen mag innemen. Heel waardevol om dit met elkaar te doen en te kijken wat er binnen de organisatie gebeurt als er veranderingen plaatsvinden!

Ten slotte hebben we aandacht besteed aan organisatieontwikkeling, misschien wel het hoofdonderwerp van dit retreat. Onze organisatie heeft in de afgelopen 5 jaar een gigantische groei doorgemaakt: van 3 naar 18 collega’s! Ons doel voor de komende drie jaar is ook duidelijk: verdubbelen in capaciteit en impact maken in heel Nederland. Tijdens het retreat hebben we vooral stilgestaan bij vragen als Wat hebben we nodig om deze groei te bewerkstelligen? en Hoe zorgen we ervoor dat we het Semco-gedachtegoed borgen in onze groeiende organisatie? We zijn weer een stap dichter bij hoe we dit willen organiseren en gaan dit de komende tijd verder uitwerken.

Naast alle werkuren was er gelukkig ook tijd voor ontspanning. De aquarobics les gegeven door Ronald om half 8 in de ochtend, de pubquiz georganiseerd door Josi en Daniëlle en de stadsspeurtocht, uitgezet door Lisa, die voor de meeste groepjes vroegtijdig op het terras eindigde. Dit waren toch ook absolute hoogtepunten!

Wij blikken terug op drie onwijs waardevolle dagen waarbij we op elk niveau gegroeid zijn! We hebben nu een mooi fundament gelegd waar we de komende tijd verder op kunnen bouwen. Wij kunnen het dan ook elke organisatie aanraden om elk jaar een aantal dagen erop uit te gaan. Het geeft zo veel nieuwe inspiratie als je in een andere omgeving bent en full focus bezig bent met elkaar! We willen Ronald en Patricia heel erg bedanken. De manier waarop zij deze dagen begeleid hebben, hebben wij als heel prettig ervaren. Zoek jij nog iemand om de heidagen van jouw organisatie te begeleiden? Kijk dan eens op de websites van Rechtdoor met Lef.