Maandagochtend, in de auto, onderweg naar Amsterdam. Want na een halfjaar is het zover, de start van mijn eerste consultancy-opdracht. Vanaf nu ben ik namelijk de komende tijd, twee à drie dagen per week bij Amsta te vinden in de rol van Consultant Recruitment.

Amsta is een zorgorganisatie die zorg levert aan o.a. ouderen en jong dementerenden. Zoals de meeste zorgorganisaties kampt ook Amsta met tekorten in het personeel en een scheve in- en uitstroom verhouding. Dit is dan ook waar ik me mee bezig ga houden; hoe kan het werving & selectieproces zo worden vormgegeven dat er meer nieuwe medewerkers aan worden getrokken, maar daarnaast ook dat er meer medewerkers blijven.
Van de 31 locaties, ga ik binnen twee hiervan aan de slag: Jan Bonga en De Poort. Hier zal ik de komende tijd bezig zijn met de analyse van het werving & selectieproces, en het uitbrengen van een adviesrapport met betrekking tot eventuele aanpassingen in dit proces. Vooral het analytische, en het bezig zijn met processen zijn aspecten binnen deze opdracht die heel goed uitsluiten bij mijn interesses, maar ook mijn kwaliteiten.

Na ruim een week bij Amsta binnen te zijn geweest, en een stortvloed aan informatie over me heen te hebben gehad, kijk ik uit naar de komende maanden waarin ik een hoop kan leren en zeker niet te vergeten, mijn steentje bij kan dragen om de processen bij Amsta vloeiender te laten lopen.

Sarina de Jong – Junior Consultant