Hoi allemaal,

Mijn naam is Sarina, 26 jaar en bijna 3 jaar in dienst van Neo-Mundo. Ik heb mij de afgelopen jaren als consultant mogen ontwikkelen. Maar wat doe je allemaal als consultant hoor ik jullie al denken. Om jullie een goed beeld te geven, neem ik jullie een weekje mee!

Maandag

Ik begin mijn week met één van de 3,5 dagen dat ik op opdracht zit bij het Adrz als Adviseur Kwaliteit & Veiligheid a.i. Vandaag heb ik geen afspraken op locatie, dus werk ik vanuit huis. Na de wekelijkse maandagochtendstart met het team, kijk ik welke afspraken ik vandaag nog heb en hoe de rest van mijn week eruit gaat zien. Een rustige dag, dus ik zorg dat ik mijn afspraken voor de rest van week alvast voorbereid a.d.h.v. de beschikbare managementinformatie. Richting het einde van de middag, schakel ik van Adrz naar Neo-Mundo: ik ben met een collega namelijk bezig met een werving- en selectieprocedure voor en ouderenzorgorganisatie, en daar spreek ik vanmiddag nog twee kandidaten voor in een tweede selectiegesprek.

Dinsdag

Ook vandaag is het weer een Adrz dag, maar dit keer op locatie. Dat betekent voor mij dus om 07:30 uur in de auto naar Goes. In aanloop naar de Qualicor-audit, moet er vanuit de afdeling Kwaliteit & Veiligheid extra aandacht worden besteed aan de normen waarop we getoetst worden. Mijn dag bestaat voornamelijk uit overleggen met de poli’s en bedrijfskundige managers, die in het teken staan van de audit en de normen die hierbij komen kijken. Rond 15:00 uur besluit ik alvast terug naar huis te rijden; vanavond sluit ik namelijk nog aan bij het teamoverleg van de poli Cardiologie om de medewerkers te briefen voor de audit.

Woensdag

Vandaag is een ‘van alles wat’-dag: Naast mijn werk als consultant bij Neo-Mundo, volg ik via Neo-Mundo ook een traineeship bij Talent for Care. Mede door dit traineeship heb ik de afgelopen jaren door kunnen groeien als consultant. Een onderdeel van dit traineeship is persoonlijke coaching, en vanochtend heb ik weer een coachsessie. Daarna heb ik nog wat afspraken voor Adrz staan, waaronder een update-moment m.b.t. een zorgpad dat we aan het ontwikkelen zijn. Einde van de vanmiddag heb ik ook weer wat tweede selectiegesprekken voor de werving- en selectieprocedure op de agenda staan.

Donderdag

Vanochtend zit ik weer vroeg in de auto naar het Adrz. In de ochtend leid ik de Veiligheidsdialoog voor de Technisch Dienst: een gesprek waarbij er vanuit de afdeling extra aandacht wordt besteed aan patiëntveiligheid en wat de bijdrage van de afdeling hieraan is, maar ook om ervaringen en expertise te delen met de Raad van Bestuur, de medische staf en de cliëntenraad. In voorbereiding op de audit, maak ik met een aantal collega’s nog een rondje door het ziekenhuis: Als auditor-buddy neem je de auditoren namelijk mee naar afdelingen waar zij graag heen willen om te kijken of vragen te stellen. Dan is het wel handig om te weten waar welke afdelingen en poli’s zitten. Tegelijk delen we ook survival kits uit voor de medewerkers die aanwezig zijn op de auditdagen, zodat er weer extra bewustzijn is voor de audit. Na het rondje ziekenhuis, ga ik ’s middags met een paar collega’s naar de Adrz-locatie Vlissingen om daar wegwijs te worden.

Vrijdag

Elke eerste vrijdag van de maand hebben we een kantoordag bij Neo-Mundo: een dag waarop alle collega’s beschikbaar zijn voor Neo-Mundo. Door alle verschillende opdrachten die iedereen heeft, zie en spreek je niet iedereen even vaak, dus om de connectie met elkaar te houden, komen we eens in de maand samen. Op deze dag hebben we o.a. altijd ons Scrumoverleg gepland staan, en uiteraard ook een borrel aan het eind van de middag. Helaas is de kantoordag wegens Covid-19 nog steeds digitaal, zo ook de borrel, maar: Gisteren is er een borrelpakket afgeleverd EN onze partymanager heeft weer een leuke quiz georganiseerd! Een mooie afsluiting van deze week, nu tijd voor weekend en tot maandag!