Lisa Maas (27) is eind 2021 als consultant begonnen bij Neo-Mundo. In deze rol pakt zij, net als haar collega’s, werving & selectie procedures en consultancy opdrachten in de zorg op. Wij spraken haar over haar huidige consultancy opdracht in de rol van testcoördinator nieuw ECD bij Pameijer en haar toekomstplannen als consultant.

Bij de start bestond haar opdracht uit veel verschillende facetten. Ze moest o.a. een draaiboek schrijven voor het inwerk- en onboardingsproces, e-learnings fabriceren voor Voorbehouden Handelingen en was testcoördinator nieuw ECD (Elektronisch Cliënten Dossier). Dit heeft Lisa weten terug te brengen door prioriteiten te stellen, waardoor ze sinds de zomer zich volledig heeft gericht op het testen van het nieuwe ECD voor de zorg. “Begin 2023 moest Pameijer over op een nieuw ECD systeem: Pluriform Zorg. Dit heeft gevolgen voor alle medewerkers die met het ECD werken. Het was daarom erg belangrijk dat iedereen hierbij betrokken werd en alle belangen en wensen werden meegenomen.”

“Zorgmedewerkers van alle takken van de organisatie moesten het nieuwe systeem testen om erachter te komen of de inrichting goed werkbaar was voor alle zorgdisciplines van Pameijer. Dit vergde enige organisatie, want we gingen door verschillende testfases met veel verschillende medewerkers. In de eerste testfase zijn voor alle zorgdisciplines binnen alle zorgpaden verschillende testscripts opgesteld, waarbij hun werkwijzen als basis diende. Daar is een groep van ongeveer 80 medewerkers binnen 6 weken het hele systeem mee doorkruist waar veel bevindingen uitkwamen. Met alle testinformatie is het oplosteam aan de slag gegaan en heeft zo veel mogelijk blokkerende bevindingen proberen op te lossen. In de tweede testfase zijn bepaalde aandachtsgebieden nogmaals door getest en werd er gekeken of alle kritieke punten uit de eerste testfase goed zijn doorgevoerd.” Lisa heeft dit proces begeleidt en zorgde ervoor dat alle testers konden testen en er genoeg data werd verzameld en gedelegeerd aan de juiste werkgroepen binnen Pameijer en bij de productontwikkelaar. In de laatste weken van 2022 heeft er ook nog een acceptatietestfase plaatsgevonden waar de laatste punten met hoge prioriteit voor de livegang zijn opgelost. “Na deze fase is er formeel akkoord gegeven op de kwaliteit van het systeem en ziet Pameijer het systeem als bruikbaar.”

“Het systeem moest niet alleen getest worden, maar alle 2.609 medewerkers van Pameijer moesten ook worden klaargestoomd om met het systeem aan de slag te kunnen. Hier zijn binnen Pameijer verschillende e-learnings en workshops voor georganiseerd. Voor de livegang kreeg elke medewerker een aantal opdrachten om te toetsen of ze de basishandelingen in het nieuwe systeem onder de knie hebben.”

Om de organisatie en haar medewerkers nog beter te leren kennen en meer direct aan de slag te kunnen gaan, zou Lisa in een volgende testopdracht toch meer op het menselijk contact met de zorgmedewerkers sturen. “Omdat Pameijer zo’n brede dienstverlening heeft, was het in het begin zoeken naar de juiste werkwijze die bij de organisatie past. Waar we in de eerste testfase testers nog vanuit huis hebben laten testen, merkten we op den duur dat de offline aanpak beter werkte. Hierdoor ontstond ook makkelijker een gesprek over verbeteringen in het algemene werkproces en hebben zorgmedewerkers met verschillende functies ook meer over elkaars werk geleerd”

Begin 2023 is het nieuwe ECD in gebruik genomen en daarmee rondt Lisa haar opdracht bij Pameijer af. “Ik heb op deze opdracht veel geleerd op het gebied van organiseren en plannen, maar was minder bezig met de inhoud van het eindproduct.” In een volgende opdracht lijkt het Lisa heel leuk om weer meer de inhoud in te duiken: “Ik kom uit het onderzoek en ben dus gewend om veel met de inhoud bezig te zijn. Nu ik veel procesmatige kennis heb opgedaan zou ik mij komend jaar weer willen richten op de inhoud of juist meer de menselijke kant. Daarnaast heb ik gemerkt dat ik het leuk vind om met een groep mensen aan de slag te gaan en samen naar een resultaat toe te werken. Dit gaat mij ook goed af. Een rol als teamleider lijkt mij daarom ook erg leuk.” Binnen welke zorgsector Lisa aan de slag wil weet ze niet goed: “Het ziekenhuis trekt mij al langer, maar ik sta voor alles open. Ik ben momenteel nog in een oriënterende fase welke sectoren binnen de zorg mij aanspreken en hier krijg ik binnen Neo-Mundo alle ruimte voor.”