Loopbaancoaching2022-10-21T08:53:08+01:00

Loopbaancoaching

Je barst van de ervaring en kennis die je hebt opgedaan in een management, staf- of directiefunctie, binnen of buiten de zorg. Je hebt grote ambities, maar de stap naar een (andere) functie in de zorg is nog net iets te onzeker. Een loopbaancoach ondersteunt je bij het maken van die stap met persoonlijke begeleiding. Van introductie in de zorg tot aan een functie in de zorg.

Hoe werkt een coachtraject?

Neo-Mundo biedt de mogelijkheid om een traject samen te stellen naar jouw behoeften en wensen. Door in verschillende fases te werken is een traject altijd op maat en kies jij zelf wat passend is voor jouw situatie.

Fase 1: De workshop ‘Carrière Wijzer Zorg’

In een plenaire module van een dagdeel worden de deelnemers geïnformeerd over alle ins en outs binnen de zorg:

  • Organisaties
  • Financiering
  • Wet- en regelgeving, huidige ontwikkelingen
  • Cultuur en recruitment strategieën

Lees hier meer over de workshop.

Fase 2: Intakegesprek

Met het gratis intakegesprek staan we stil bij jouw specifieke vragen en jouw persoonlijke situatie. Op basis daarvan adviseert Neo-Mundo je wat de beste stappen zijn die je kunt nemen en welke rol Neo-Mundo hierin kan spelen.

Fase 3: Persoonlijkheidsanalyse – Optioneel

Door middel van een assessment in combinatie met een coachgesprek, kunnen we samen jouw persoonlijke waarden en drijfveren inzichtelijk maken. Het maakt duidelijk wat jij belangrijk vindt in je werk en schept een helder beeld van jouw persoonlijke talenten.

Fase 4: Coachgesprekken

Tijdens deze gesprekken vertalen we jouw persoonlijkheid naar jouw wensen en ambities in de zorg. Wie ben je? Wat wil je? En, wat kan je? We stellen samen een persoonlijke arbeidsmarktdoelstelling op en bepalen jouw unieke product/markt combinatie. Je weet bij welke sector(en) in de zorg je actief wil zijn en bij welke functies/organisaties voor jou de kansen liggen.

Fase 5: Netwerkcontacten

Je wordt door Neo-Mundo in contact gebracht met twee of meer connecties in de zorg die relevant voor jou zijn. Zo ontwikkel je jezelf tot een steeds betere en volwaardige gesprekspartner voor recruiters en mogelijke werkgevers. Daarnaast kunnen deze contacten je stages of andere mogelijkheden bieden.

Extra: Coaching on the job

Je hebt je functie gevonden. Een functie waar jij in kunt groeien, zowel op persoonlijk als zakelijk gebied. Om je te helpen groeien is het mogelijk om het begeleidingstraject door te laten lopen tijdens de eerste periode van jouw nieuwe baan. Als schaduwmanager zullen we je ondersteunen in deze nieuwe periode.

Een zogeheten schaduwmanager is een coach die ervaring heeft met jouw functie in de zorg en jou kan begeleiden wanneer je daar de behoefte aan hebt. Een extra zetje, hulp of advies is natuurlijk nooit verkeerd bij een nieuwe baan.

Een gesprek met Mijke heeft mij verder geholpen in denken, focussen, durven en doen. Ik heb haar tips ter harte genomen en dit heeft mede bijgedragen aan een bijzonder traject en uiteindelijk aan een mooie opdracht die goed aansluit bij mijn ervaring, wensen en visie.

Margot Hameetman
AB werkt wit

Met één positief telefoontje bracht Neo-Mundo mij weer een paar stappen verder in het vinden van een leuke baan!

René Withag, AB Werkt Zuid-Nederland